Wednesday, July 1, 2009

Λόγια,λόγια,λόγια

Γιατί μερικές φορές δεν μπορούμε να εκφράσουμε αυτό που νοιώθουμε;Οι λέξεις κολλάνε κάπου ανάμεσα στον ουρανίσκο και τη γλώσσα μας,εκεί πίσω απ'τα δόντια..και δε βγαίνουν.Ούτε με ερωτήσεις που δίνουν μια ώθηση και η μόνη απάντηση είναι αυτό ακριβώς που σκεφτόμαστε.Με πίεση δε γίνεται τίποτα,έτσι δε λένε;Ίσως έρθει ο καιρός για λεκτική έκφραση κάποια στιγμή..ίσως βρούμε το κουράγιο.
Η έμπρακτη έκφραση των συναισθημάτων γιατί να μην αρκεί;Δείχνουμε αυτό που νοιώθουμε με πράξεις,χειρονομίες,χαμόγελα,βλέμματα.Είναι δυνατόν να μην είναι αρκετά;Γιατί επιμένουμε να επιθυμούμε να ακούμε κάποια πράγματα από τους άλλους;Μόνο στο άκουσμά τους τα πιστεύουμε.Οι πράξεις δεν είναι αρκετά ηχηρές;Δεν αφήνουν πιο έντονο απόηχο;
Πολλές φορές τα λόγια αποτυπώνονται πιο εύκολα στη μνήμη μας,μας αιχμαλωτίζουν ή μας ελευθερώνουν..γνωρίζουμε πως υπάρχει περίπτωση να είναι λόγια του αέρα,λέξεις χωρίς ουσία, κι όμως τα αναζητάμε και τα υπερεκτιμούμε..είναι η επιβεβαίωση ότι όλα βαίνουν καλώς.
"Όλα θα πάνε καλά".Πόσες και πόσες φορές δε θελήσαμε να το ακούσουμε...

20 comments:

dalibu said...

Ποσο δικιο εχεις!
Τα λογια καλυπτουν τις ανασφαλειες και τις αμφιβολιες...α και ομορφαινουν λιγο και τις στιγμες..
Ποτε ομως τιποτα δεν πετυχε με τα λογια.Ισα ισα που σε βαραινουν σε βαραινουν για να ερθουν μετα να σου αποδειξουν οτι επρεπε να περιμενουν λιγο πρωτα μεχρι να ειπωθουν...
Ολα στον καιρο τους λοιπον και οταν ερθει η ωρα τους,μπορουν οντως να ακουστουν πολυ αληθινα!

Υ.Γ.Ενταξει μην το παρακανεις κιολας!Να λες και καμια λεξουλα που και που...

Ευρύνοος said...

εκτός αυτού, σκέψου να βλέπεις μία ταινία δίχως "ήχο".. η κάπως έτσι..

ε;;;;

άλλη φάση ο ήχος..

γι αυτό έχει σημασία να "ακούς" λόγια..

καληνύχτα!

mermyblue said...

φαντάζομαι ότι η έμπρακτη, μονάχα, εκδήλωση των αισθημάτων δεν αρκεί γιατί απλά ο καθένας μας έχει την τάση να ερμηνεύει τα πράγματα κατά τη δική του αντίληψη. και πολλές φορές η δική του αντίληψη δημιουργεί δική του πραγματικότητα.

κ τα λόγια κ οι πράξεις είναι απαραίτητα, μαζί.

καλημέρα κ καλό μήνα!

γυάλινο δάκρυ said...

Έλα ντε; Και τα λόγια τις περισσότερες φορές είναι ψεύτικα.. Για καθησυχασμό, για θόλωμα των νερών, για συμφέρονται, για για για... Και δε συνοδεύονται από πράξεις! Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι δε λένε;
Γιατί καθησυχάζουμε όταν τα ακούμε;;;
Πάντως μεταξύ μας, όταν ακούω αυτό το όλα θα πάνε καλά, εκνευρίζομαι αφάνταστα γιατί συνήθως αυτός που το λέει δεν το πιστεύει, αλλά το λέει για να βγει από τον κόπο να πει κάτι άλλο πιο ουσιώδες και να σταματήσει να ακούει το πρόβλημα του συνομιλητή του!!!

ΥΓ. Αυτός ο φοίνικας στο πλάι του μπλογκ υπήρχε πάντα;!

*Κορίνα* said...

Ίσως απλά να θέλουμε να τα ακούμε, για να είμαστε πιο σίγουροι. Εγώ γιατί τον ρωτάω συνέχεια "Μ'αγαπάς;" χωρίς λόγο; Και μου δείχνει οτι το εννοεί..
Μάλλον αυτό είναι, θέλουμε να το ακούμε, ξανά κ ξανά!
Φιλιά!

wert01gf said...

Όταν ακούω ότι «όλα θα πάνε καλά» συνήθως παίρνω ομπρέλα πριν βγω.

τετραγωνος κυκλος said...

Κομπλάρουμε και γι' αυτό δε μας "βγαίνουν"!Τουλάχιστον κάποιες φορές..
Η τελευταία φράση κυρίως μας ηρεμεί.Μπορούμε να το επαναλάβουμε αρκετές φορές στον εαυτό μας ώστε να αισθανθούμε περισσότερο σίγουροι!

Ιμμαήλ said...

καλησπέρα!

το να δώσεις λόγια σε όσα κρύβεις μέσα σου, δεν είναι εύκολο. καμιά φορά καμία λέξη δεν αρκεί για να κλείσει μέσα της τις τόσο λεπτές αποχρώσεις μιας αγάπης, τις σκοτεινές πτυχές μια θλίψης ή τα θολά νήματα μιας περιέργειας.

αλλά όσο δύσκολα μιλάμε, τόσο αποζητάμε τα λόγια, έναν ψίθυρο που θα γεμίσει το κενό που νιώθουμε. ίσως γιατί η πραγματικότητα κουράζει, μας γεμίει αμφιβολίες και δεν μας αρκεί απλά να βλέπουμε και να πράττουμε, θέλουμε το στήριγμα του λόγου, έστω και αν αυτό είναι απο γυαλί....

neni said...

Προσωπικά μου αρέσει εκτός από τις πράξεις να ακούω και αυτές τις λεξούλες που όταν τις ακούς νομίζεις ότι το σύμπαν όλα θα κινηθεί προς εσένα..
Βασικά,είναι ανάλογα στον άνθρωπο και το χαρακτήρα που οπότε μπορώ να σε καταλάβω κιόλας.Ο καθένας όπως νιώθει.
Καλό ξημέρωμα.

eirini said...

Νομίζω ότι το καλύτερο είναι να υπάρχει ένας συνδιασμός! Ούτε οι πράξεις σκέτες αρκούν πολλές φορές, ούτε μόνο λόγια! Παλιότερα μου ήταν πιο δύσκολο να εκφράσω αυτό που ένιωθα, όσο όμως μεγαλώνω το βρίσκω και πιο εύκολο! Η έκφραση των συναισθημάτων είναι υγιές πράγμα, η υπερβολή όμως στα πάντα κάνει κακό! Το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει και στις πράξεις!

Καλησπέρα και πολλά φιλιά!!!

Mairouli said...

Πιστεύω πως οι πράξεις λένε πολύ περισσότερα από τα λόγια.. Μπορεί να λέω κάτι αλλά άλλο να δείχνω.. Καλή και η επιβεβαίωση αλλά οι πράξεις είναι σημαντικότερες. και το όλα θα πάνε καλά δεν μου λέει και πολλά...Τι θα κάνεις για να πάνε όλα καλά....? ΕΕΕ??? μου λες??

Φιλάκια μικρή μου
xxxx

Από μικρό κι από τρελό said...

"γνωρίζουμε πως υπάρχει περίπτωση να είναι λόγια του αέρα,λέξεις χωρίς ουσία, κι όμως τα αναζητάμε και τα υπερεκτιμούμε"
..πόσο δίκαιο έχεις...


όλα θα πάνε καλά...!

Το κουράγιο που δίνουμε εμείς κ οι γύρω μας όταν όλα δεν πάνε καλά!


σματς!

Xristos said...

Κολλάμε γιατί είμαστε κολλημένοι... Άλλα θέλουμε να πούμε, άλλα λέμε... Τι να πεις... Ακόμα και να μη πεις τίποτα, μερικές φορές (όταν πρέπει) τα μάτια λένε τις πιο όμορφες λέξεις στον άλλο... :-)

TeddyBoy said...

Τα λόγια συμπληρώνουν τις πράξεις και οι πράξεις συμπληρώνουν τα λόγια. Μην τα υποτιμάς Σενιορίτα μου, δες από θετική σκοπιά.

moutro said...

νύχτες δίχως όνομα νύχτες χωρίς σκοπό,
χαμένοι από χέρι χαμένοι και οι δυο,
ανόητες αγάπες, ανόητα φιλιά
λόγια λόγια λόγια ψεύτικα...

Ορίστε η απάντησή σου ;)

τo τέρας της «αμάθειας» said...

Show must go on...!

Καλημέρα :)

eirini said...

Πέρασα να πω μια καλησπέρα!

Anonymous said...

Και εγώ για καλησπέρα πέρασα γιατί χαθήκαμε. Σόρυ αλλά δεν έχω net στη δουλειά.

τo τέρας της «αμάθειας» said...

Πόσο δυσκολεύουμε τα απλά...!

Christina Amana said...

Χμμμμμ ωραίο θεματάκι άνοιξες...
Πιστεύω πως οι πράξεις λένε πολύ περισσότερα από τα λόγια...
Το σ' αγαπώ μπορεί να εκδηλωθεί με μία αγκαλιά , με ένα φιλί , με μία καλή κουβέντα κτλ κτλ...
Απλά μερικές φορές (το έχω πάει κι εγώ) θέλω να το ακούσω και όχι να το νιώσω...
Πες το ανθρώπινο εγωισμό , βλακεία αλλά μερικές φορές συμβαίνει :p