Monday, March 9, 2009

Μια μέρα διαφορετική..

Χθες.
Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.Μια μέρα για τις γυναίκες όλου του κόσμου.Μια μέρα που οι άντρες δεν καταλαβαίνουν γιατί υπάρχει και τί ακριβώς γιορτάζεται.Αν όμως καθίσουν και σκεφτούν θα βρούνε το νόημά της.Αν αναλογιστούν πόσο υπέφεραν οι γυναίκες και πόσο υποφέρουν ακόμα σε ορισμένα κράτη.Πόσος αγώνας έγινε για να εξισωθούν με τους άντρες, να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου, ισότητα στην εργασία, ισότητα στη ζωή..Δεν είναι άσχημο να τα θυμόμαστε όλα αυτά μια φορά το χρόνο, δεν το αξίζουν εκείνες που πολέμησαν με ό,τι όπλα είχαν για να ζούμε σήμερα εμείς οι νεότερες έτσι όπως ζούμε;Δεν είμαι φεμινίστρια και μη με παρεξηγείτε..Κατά βάθος θα ήθελα να είχα γεννηθεί άντρας.Οι άντρες γιορτάζουν όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.Εμείς μόνο μία..(άντε δύο αν βάλεις μέσα και τη γιορτή της μητέρας).
Χθες λοιπόν κάποιος ή κάποιοι καλοί άνθρωποι είχαν την φοβερή,καταπληκτική ιδέα να προσφέρουν δωρεάν για τις γυναίκες τη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.Είχαμε λοιπόν τη φαεινή ιδέα (που γεννήθηκε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα,ναι είμαστε τρελές κατά βάθος) με την καλή μου φίλη να πάρουμε τον προαστικό και να διασχίσουμε μια διαδρομή μέχρι την Κατερίνη για να πιούμε εκεί τον απογευματινό καφέ μας και να επιστρέψουμε το βραδάκι.Ήταν πολύ ωραία η υλοποίηση αυτής της ιδέας, μπορώ να πω το χάρηκα ιδιαίτερα που εκμεταλλευτήκαμε τη δυνατότητα αυτή που μας δινόταν!Άντε και του χρόνου!!

ΥΓ:Δε ξεχνώ τα παιχνιδάκια που με καλέσατε να παίξω αγαπητά φιλαράκια eirini,wert01gf,dreamy cloud και δακράκι.Ευχαριστώ πολύ,η επόμενη ανάρτηση θα αφορά αυτά!

29 comments:

γυάλινο δάκρυ said...

Tς τς τς περίμενα πολύ περισσότερα από σένα! Το ποστ ήταν ελλιπέστατο :-Ρ Καλά, αφού θες να το αφήσεις σε μένα, θα δεις εσύ :-Ρ

eirini said...

Τί ωραία βόλτα που κάνατε!!! Καλά... πώς σας κατέβηκε η ιδέα για Κατερίνη; Σούπερ μου φάνηκε! Χθες είχε και καλό καιρό οπότε νομίζω ότι πολύ καλά κάνατε!
Οι γυναίκες ακόμα ταλαιπωρούνται seniorita μου! Εντάξει, ας μην είμαστε αχάριστες, ζούμε πολύ καλύτερα από ορισμένες άλλες γυναίκες π.χ. αραβικών χωρών, οι οποίες τραβούν τα πάνδεινα!
Έχουμε όμως κι άλλο δρόμο μπροστά μας!
Καλησπέρα και πολλά φιλιά!

the monkeys said...

Να σου πω την αλήθεια..αυτή η μέρα της γυναίκας δεν έχω καταλάβει τί νόημα έχει. Τεσπά..πάντως τα ίσα δικαιώματα γυναίκας και άντρα δεν τα βλέπω. Σπουδάζω σε πολυτεχνική σχολή όπου είμαστε στο σύνολο άντε σου βάζω και 20 κοπέλες και ok τα αγόρια ναι μεν σκίζονται να μας βοηθήσουν κτλ αλλά δεν μας θεωρούν και άξιες. Βέβαια ok υπάρχουν και εξαιρέσεις. Καλά μην μιλήσω για εύρεση εργασίας αργότερα...μία άλλη πονεμένη ιστορία.

ΥΓ: Άντε ζηλεύωωω...θέλω να περάσω και εγώ καποια στιγμή από Θεσ/νίκη.

the monkeys said...
This comment has been removed by the author.
the monkeys said...
This comment has been removed by the author.
the monkeys said...
This comment has been removed by the author.
the monkeys said...

Sorry τα 3 deleted comments είναι δικά μου..έχει κάτι προβλήματα και ο Mozilla Firefox.

TeddyBoy said...

Seniorita μου εγώ ειλικρινά δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το νόημα όλων των παγκόσμιων ημερών, αλλά η συγκεκριμένη μέρα μου αρέσει πολύ γιατί αν βγεις το βράδυ όλα τα μαγαζιά είναι γεμάτα γυναίκες!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙ.

If...ιγένεια said...

Εγω παλι νομιζω πως οι γυναικες αξιζουν τον σεβασμο, την αγαπη και το θαυμασμο, καθε μερα του χρονου..

Shadow said...

Καλησπέρα! Μπήκα τυχαία πατώντας πάνω στο όνομα σου που έδινε το Γυάλινο Δάκρυ μας στο post της και διάβασα το δικό σου κείμενο! Έγραψες ωραία πράγματα και έχεις δίκιο σε αυτά που λες, αλλά έμεινα λίγο στις γραμμές που αναφέρεις πως εμείς δεν καταλαβαίνουμε την ύπαρξη της ημέρας... (ναι άντρας είμαι, όπως κατάλαβες, μην με αποπάρεις :P). Έχεις δίκιο αλλά όχι απόλυτο, αρκετά μεγάλο μερός των αντρών ξέρει για την ημέρα αυτή! Σημασία όμως δεν έχει το τι πιστεύουν (βγάζω εμένα απ' έξω γιατί τιμώ τις γυναικές που είναι στη ζωή μου-ερωτευμένος και έχω και αδερφές βλέπεις :)- κάθε μέρα και όχι μόνο τη συγκεκριμένη) αλλά το τι μπορείτε να κάνετε έσεις σαν γυναίκες για να τιμήσετε τις προηγούμενες γενιές που όπως πολύ σωστά ανέφερες πάλεψαν για τα σημερινά σας δικαιώματα (που τελικά ακόμα και στον ανεπτυγμένο κόσμο είναι ανυπαρκτα, δυστυχώς) αλλά και να τα κρατήσετε πριν σας τα πάρουν πάλι! Θα ήθελα να ακουσω τόσο τη δική σου άποψη όσο και των άλλων Γυναικών που σε διαβάζουν για το τι πιστεύουν πως κάνει μία γυναίκα σήμερα! Τι είναι αυτό/ά που πιστεύετε πως σας κάνουν ισχυρές? Γιατί από αυτά που βλέπω εγώ (στη σχολή και στις παρέες που βγαίνω τουλάχιστον), βλέπω πως οι κοπέλες αντιμετωπίζονται όπως 1000 χρόνια πριν, έστω και έμεσα!
Σε καμία περίπτωση δεν έγραψα τα παραπάνω επείδη με έθιξε σαν άντρα αυτό που είπες και συγνώμη αν μέχρι τώρα κατάλαβες αυτό. Εντέλως φιλικά ρωτάω, απλά μου έδωσες το "χνάρι" για να συνεχίσω. Επίσης έυχομαι να κατάλαβες όσα έγραψα γιατί ομολογώ πως εγώ χάθηκα λίγο :). Τα λέμε,
Φιλικά Shadow

Leviathan said...

iperoxi i volta pou kanate!!!!!eides mia xara einai kati tetoies meres..sas erxodai oraies idees!!filia!

τετραγωνος κυκλος said...

Ότι και να πούμε για την αντιμετώπιση των γυναικών σε κάποιες χώρες ή και ακόμα και στη χώρα μας παλιά, είναι ένα θέμα που απαιτεί τεράστια ανάλυση.
Οπότε θα επικεντρωθώ στη βόλτα σας. Μία φορά πήγα στη συγκεκριμένη πολή και μπορώ να πω πως μου άρεσε!
Τα ΜΜΜ έκαναν πιστεύω το καλύτερο δώρο για τις γυναίκες! Απ' ότι έμαθα περάσατε πολύ καλά!
Άντε και του χρόνου κάπου αλλού ίσως!

moutro said...

Και του χρόνου σενιοριτάκι. Οι γιορτές είνα για αυτούς που τις νιώθουν.

Lalù said...

M’αρέσει να με γιορτάζουν...
Αλλα η ημερα της γυναικας είναι για κατανάλωση γιατί δεν αφιερώνεται από τους πολιτικούς και τους ισχυρούς στη βελτίωση των συνθηκών ζωής και εργασίας για τις γυναίκες.
Καλά τα τριαντάφυλλα και το ελευθέρας στον ΗΣΑΠ αλλα λείπει η ουσία...

Ιμμαήλ said...

Καλησπέρα!
Θα σου ευχηθώ αυτό που ευχήθηκα και στο Δάκρυ: όχι μόνο και του χρόνου, αλλά και κάθε μέρα!

Saq said...

Εγώ για αυτές τις μέρες του κάτι ή της κάποιας έχω πει ότι δεν με συγκινούν καθόλου, χωρίς βέβαια αυτή μου η άποψη να μειώνει τους αγώνες των γυναικών που αναφέρεις. Γενικώς οι γυναίκες είναι ακόμα και τώρα οι αδικημένες της κοινωνίας μας, άσε που από νοικοκυρές που ήταν παλαιότερα έχουν καταντήσει σήμερα και εργαζόμενες και νοικοκυρές. Φορτωμένες διπλά δηλαδή! Πάντως η Κατερίνη είναι πολύ ωραία και πρέπει να τον χαρήκατε τον καφέ και την βόλτα!

faraona said...

Προαστικό?Καλε ποτε αποκτήσαμε τέτοιο πράμα εμείς οι μπαγιάτιδες ?
Ελα Παναγία μου!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

Από μικρό κι από τρελό said...

χρονια μας πολλά αν κ λιγάκι αργά!!!


σματς!

wert01gf said...

Γυναίκες! Παγκόσμιες ημέρες! Δωρεάν μετακινήσεις! Μα τι αστεία μου φαίνονται όλα. Σόρρυ κι όλας, ε; Αλλά γέλασα πάρα πολύ. Όχι με το ποστ, με τα γεγονότα. Φτάνει μέχρι Κατερίνη ο προαστιακός; Μωρέ μπράβο!

τo τέρας της «αμάθειας» said...

Ο Ήλιος κι η Σελήνη μοιράζονται τη μέρα

«μοιράζομαι» κι εγώ μ’ εσάς την ίδια ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Ελπίζοντας ότι είστε όλοι πολύ καλά

κι ότι το ηθικό σας είναι πάντα ψηλά!

:)

City Addict said...

Πόσο υπέφεραν και πόσο αγωνίστηκαν... Είχαμε και δωρεάν εισιτήριο εκείνη τη μέρα για μετρό, τρένο και λεωφορεία! :P

Καλημέρα =]

seniorita said...

δακράκι,
ε το άφησα σε σένα γιατί ήξερα ότι θα τα πεις καλύτερα!!

eirini,
ναι ήταν ωραία ιδέα!!
έχουμε δρόμο μπροστά μας και πρέπει να στηρίζουμε και όπως μπορούμε και τις γυναίκες στις άλλες χώρες..

the monkeys,
είμαι σίγουρη όμως πως τους αποδεικνύετε καθημερινά πόσο άξιες είστε!
να έρθεις οπωσδήποτε στην όμορφη πόλη μας!!και άμα θέλεις φυσικά να οργανώσουμε και μια συνάντηση μπλόγκερς!!
δεν πειράζει για τα comments αυτά συμβαίνουν!

seniorita said...

teddyboy,
πολύ ωραίος λόγος να σου αρέσει η συγκεκριμένη μέρα!!άντρες.... :)

jk,
ευχαριστώ για την πρόσκληση..προηγούνται άλλα παιχνίδια βέβαια!!

if..ιγένεια,
αλοίμονο!εξυπακούεται!!

seniorita said...

shadow,
καλώς ήρθες!
το γεγονός ότι αναγνωρίζεις εσύ και ένας σεβαστός ομολογουμένως αριθμός αντρών την αντιμετώπιση που μέχρι και σήμερα υπάρχει απέναντι στις γυναίκες και η οποία δεν είναι καθόλου η πρέπουσα,μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε τις προσπάθειες και να κατακτούμε σιγά σιγά όσα μας ανήκουν αλλά δεν τα απολαμβάνουμε.μόνο το γεγονός ότι μια γυναίκα καταφέρνει να συνδυάζει καριέρα και οικογένεια είναι για μένα δείγμα της ισχυρής της προσωπικότητας.ακόμα η είσοδος γυναικών σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα,η ενασχόληση με την πολιτική και τα κοινά μου δείχνουν πόσα μπορούν να καταφέρουν οι γυναίκες.υπάρχει δρόμος ακόμα να διανυθεί αλλά ελπίζω να μπορέσουμε κάποια στιγμή να μιλήσουμε για πλήρη εξίσωση με τους άνδρες.ας μην ξεχνάμε,δεν θέλουμε να γίνουμε ίδιοι με εσάς,απλά ίσοι..

seniorita said...

leviathan,
οι ηλιόλουστες μέρες μας βάζουν ωραίες ιδέες αυτό είναι αλήθεια!
φιλιά!

τετράγωνο κυκλάκι,
ναι περάσαμε ένα πολύ όμορφο απόγευμα!
και του χρόνου!!

moutro,
thank you μουτράκι!φέτος την ένιωσα περισσότερο από άλλες φορές!

seniorita said...

Lalu,
καλώς ήρθες από τα μέρη μας!
έχεις δίκιο ότι λείπει η ουσία γι'αυτό κι εμείς τέτοιες μέρες χαιρόμαστε μόνο με αυτά τα μηδαμινά που μας προσφέρουν και είναι μια εφήμερη χαρά..

ιμμαήλ,
καλησπέρα κούκλα!
και κάθε μέρα όπως το λες!!

newton,
χαίρομαι που είσαι μαζί μας!
ναι το χαρήκαμε πάρα πολύ!!

seniorita said...

faraona,
ναι έχουμε προαστιακό!καταπληκτικό όντως!!

jk,
καλή βδομάδα!!(έστω και η επόμενη!)

από μικρό κι από τρελό,
ποτέ δεν είναι αργά για τα χρόνια πολλά!!μάκια!

wert01gf,
φτάνει μέχρι Λάρισα!ακόμα παραπέρα δηλαδή!!
γέλασες;;εντάξει όπως θέλεις,εμείς θέλουμε να είσαι χαρούμενος!

τέρας της αμάθειας,
χαίρομαι που περνάς και πάλι και επανεμφανίστηκες!!να είσαι πάντα καλά!

city addict,
ναι ήταν πολύ ωραία!
φιλάκια!