Saturday, January 10, 2009

Σοκ

Χθες το βράδυ έπαθα σοκ..τελικά όσο κι αν λες ότι τα έχεις δει όλα στη ζωή σου,ότι δε μπορεί τίποτα να σε εκπλήξει πια κάτι γίνεται και αυτοαναιρείσαι..Η ζωή είναι πολύ παράξενη..ξεπερνάει τη φαντασία πολλές φορές..
Χθες λοιπόν βγήκα έξω με την παρέα μιας φίλης μου..καλά παιδιά,τους γνωρίζω χρόνια..παραξενεύτηκα όταν ένας κύριος γύρω στα 50 μου έδωσε το χέρι του να με χαιρετήσει και η περιέργεια μου φούντωσε όταν η φίλη μου πριν πάμε να καθίσουμε μαζί τους με τράβηξε στην τουαλέτα για να μου μιλήσει..και εκεί άκουσα το κορυφαίο...ο συγκεκριμένος μεσήλικας ήταν ο εργοδότης μιας εκ των φίλων της....και όχι μόνο...ήταν ζευγάρι εδώ και μερικούς μήνες..έμεινα στήλη άλατος από την έκπληξη..Μιλάμε για μια διαφορά ηλικίας 25 χρόνων μεταξύ τους..Θα μπορούσε να είναι ο πατέρας της.Και μάλιστα ο κύριος αυτός είναι χωρισμένος με 3 παιδιά,ένα εκ των οποίων είναι 18 χρονών..
Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω πώς μια κοπέλα πολύ εμφανίσιμη,μορφωμένη υπέκυψε στις πιέσεις ενός 48χρονου που τη διεκδικούσε για ενάμιση χρόνο στο χώρο εργασίας της.Ρώτησα τη φίλη μου πώς το εξηγεί αυτό και μου είπε πως η κοπέλα αυτή είναι απίστευτα ανασφαλής και ζητά κάποιον να της δείχνει προσοχή 24 ώρες το 24ωρο κι ότι αυτός της το πρόσφερε αυτό.
Οι φίλοι της προσπαθούν να την πείσουν για το λάθος που κάνει αλλά εκείνη δηλώνει ερωτευμένη..Φυσικά το έκρυβε για αρκετό καιρό..εννοείται οι γονείς της δεν έχουν ιδέα..
Δε μπορώ να μπω καθόλου στη θέση της,να την καταλάβω,μόνο λυπάμαι γι'αυτήν..ελπίζω να ξυπνήσει γρήγορα..
(Γνώριζα χρόνια την κοπέλα και μου είναι αδύνατο να το πιστέψω ακόμα.Το είδα όμως με τα ίδια μου τα μάτια..Είμαι ακόμα σε κατάσταση σοκ.)

32 comments:

eirini said...

Έχεις απόλυτο δίκιο! Έχω τις ίδιες απόψεις μαζί σου. Ούτε για μένα νοείται μια τέτοια σχέση. Όσο καλός κι αν είναι ο άνθρωπος αυτός, όλα τα καλά του κόσμου να έχει δεν μπορεί να λειτουργήσει μια τέτοια σχέση...
Έχει την εντύπωση πως είναι ερωτευμένος μαζί της; Όχι βέβαια. Αυτός απλά επιβεβαιώνεται και αυτή απλά είναι γοητευμένη για... παιδιάστικους λόγους ή για κάποιους άλλους λόγους που θα ήταν άπρεπο από μέρος μου να πω εφόσον δεν την ξέρω προσωπικά.
Νομίζω ότι σύντομα θα καταλάβει το λάθος της... έτσι ελπίζω τουλάχιστον.
Καλό Σαββατοκύριακο seniorita μου!

Dreamy Cloud said...

Μου είναι πολύ περίεργο να βλέπω ζευγάρια έστω και με 6-7 χρόνια διαφορά ηλικίας όχι τώρα 25... Δεν ξέρω γενικά κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει κάτι τέτοιο και αν υπάρχει κάτι αληθινό σε όλο αυτό ..Ποτέ δεν ξέρεις όμως..
Φιλάκια πολλά!!!

*Κορίνα* said...

Σε καταλαβαίνω απόλυτα.
Έχω πάθει κ εγώ κάτι παρόμοια, μια φορά που είχα βγεί με δύο φίλες μου. Μου έφεραν μαζί και έναν φίλο τους που έχει την ηλικία του πατέρα μου, και ειλικρινα δεν μπορώ ν το καταλάβω..
Αργότερα έμαθα οτι την έπεφτε στη μια φίλη μου.
Φιλιά!

γυάλινο δάκρυ said...

Αν ο έρωτας είναι πραγματικός τότε στα κομμάτια η ηλικία! Αλλά σε αυτή την περίπτωση που είναι μαζί για ανασφάλειες και επιβεβαίωση.. Περαστικά τους! Ελπίζω να το καταλάβει νωρίς η κοπελιά πριν φάει τα νιάτα της!

τετραγωνος κυκλος said...

Δύο πιθανότητες υπάρχουν. Ή αυτός έχει "γερή τσέπη" ή πραγματικά είναι ερωτευμένη μαζί του και δεν καταλαβαίνει ούτε ηλικίες ούτε παιδιά ούτε τίποτα..Ποιος ξέρει τι άλλο θα δουν τα μάτια μας..

the monkeys said...

Συμφωνώ με γυάλινο δάκρυ..αλλά υπάρχουν και χειρότερα...

neni said...

Έχω ακούσει για διαφορά ηλικίας αλλά όχι και έτσι.Περαστικά στην κοπέλα πάντως,αν ξυπνήσει κάποια στιγμή.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΕΠΟΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΣΟΚ ΜΕ ΑΥΤΑ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΕΦΥΡΩΤΟ.ΤΙ ΝΑ ΠΩ.ΟΤΙ ΨΑΧΝΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΕΙΣ.ΙΣΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ.

Unknown said...

Λοιπόν , ο πατέρας μου τα έχει με μια συνομήλική μου.Του τα τρώει εκείνη κι εγώ εδώ κι αρκετά χρόνια δεν παίρνω ούτε ψίχουλο απο τα αρκετά λεφτά του μιας κι είναι ναυτικός.

Είμαι υπέρ των σχέσεων με διαφορά ηλικίας τόσο για τους άντρες που έχουν σχέσεις με μικρές αλλά και όταν μια γυναίκα είναι με κάποιον αρκετά μικρότερό της.

Είναι πιστεύω ανωριμότητα να μην δεχόμαστε σχέσεις με διαφορά ηλικίας όταν τα συναισθήματα είναι αληθινά.

Υ.γ.:Έχω πει χιλιάδες φορές στον πατέρα μου οτι η κοπελιά είναι μαζί του για τα λεφτά του(γτ δεν είναι ομορφάντρας) και νομίζει πως ζηλεύω..Μόνο να ακούνε τη διαίσθηση των παιδιών τους οι "μεγάλοι" είτε πατεράδες είτε μητέρες είναι.Μόνο.Γιατί ποτέ κανείς δεν σκέφτεται τα παιδιά.

Εξάλλου πάντα μου αρέσουν οι κατά πολλά χρόνια μεγαλύτεροι.Έχω το σύνδρομο του να βρω μπαμπά.. χαχαχα
Όσο το λέμε το πρόβλημα τόσο χάνεται απο πάνω μας.Αυτό πες στη φίλη σου!Μήπως θέλει μπαμπά?Γιατί εαν βρίσκει λάθος λόγους για την σχέση της με το πουρό (το λέω πουρό καλοπροαίρετα γτ είναι) τότε δεν θα μπορέσει να βρει την πραγματική αιτία που είναι μαζί του.

Saq said...

Θα συμφωνήσω με το γυάλινο δάκρι, ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι του αρέσει ειδικά όταν υπάρχει έρωτας χαλάλι τα χρήματα και όλα. Για μένα πρόβλημα υπάρχει αν σκεφτούν ποτέ να παντρευτούν, με τέτοια διαφορά ηλικίας όλα τα προβλήματα βγαίνουν στη φόρα. Μέχρι =ς εκείνο το σημείο ας χαρούν την ευτυχία τους!

Antoine said...

Και να ήταν μόνο αυτό το παράξενο!
Τις προάλλες βλέπω στο πάρκο του Λευκού Πύργου έναν παππού με άσπρα μαλλιά να κάθεται και να έχει μπροστά του μια κοπελίτσα 18 ετών... αρχικά πιστέψαμε ότι επρόκειτο για την εγγονούλα του, αλλά τελικά ήταν μάλλον η "αγαπημένη" του, αφού δεν έλειπαν οι εναγκαλισμοί και οι ένθερμοι ασπασμοί!
Πραγματικά αηδιαστικό!

moutro said...

Ας μην κρίνουμε τόσο εύκολα. Οι σχέσεις με μεγάλη διαφορά ηλικίας συνήθως κρύβουν ανεκπλήρωτα πρότυπα, κυρίως του ή της μικρής της υπόθεσης. Υπάρχουν σχέσεις που δίνουν στοργή, αγάπη και κατανόηση, υπάρχουν άλλες όμως που δίνουν χρήμα, δύναμη, αίγλη, αναγνωρισιμότητα και υπάρχουν και άλλες που ψάχνουν χαμένες σχέσεις οικογένειας. Το τι αναζητά ο καθένας μας δεν είναι κατακριτέο αρκεί να ξέρει τι ψάχνει. Το αν αισθάνεται κάποιος αηδία για έναν μεγάλο με μία πιτσιρίκα, θα του απαντήσω ότι νιώθω την ίδια ακριβώς αηδία όταν βλέπω λεφτογκόμενα. Γιαυτό πριν κρίνεις σκέψου και βρες. Τι δουλειά μπορεί να έχει μια 22άρα ας πούμε με έναν 50άρη. Και προς θεού τι πιέσεις και ιστορίες, πίεση είναι ένα στα γρήγορα και όχι η σχέση.

Leviathan said...

ta dipla tis xronia..poli megali i diafora...krima...de boro na katalavo me ti tosi diafora ti koino exoun...filia!

Unknown said...

Θα διαφωνησω οχι με το "ζευγαρι" αλλα με το ΣΟΚ που περιγραφεις και μονο για τους προφανεστατους λογους!

Ολα ειναι θεμα περιστασεων στη ζωη και θα "χαρω" πολυ να δω τι θα σκεφτεις οταν (ισως) καποια σγτιγμη στη ζωη σου, σου συμβει κατι αναλογο!

Ειδες τι εκανες αγαπητη μου?

Με "προκαλεσες" να σπασω την ιστολογικη συνειδητη σιωπη μου!!!

Μετα τιμης,


Πυγμαλιων.

τo τέρας της «αμάθειας» said...

"Οι φίλοι της προσπαθούν να την πείσουν για το λάθος που κάνει..."

Ποιός μπορεί να κρίνει τι είναι σωστό και τι λάθος στις επιλογές των άλλων?

Αν όπως λες "...η κοπέλα αυτή είναι απίστευτα ανασφαλής και ζητά κάποιον να της δείχνει προσοχή 24 ώρες το 24ωρο..." και ο συγκεκριμένος 48/χρονος (έστω) "...της το πρόσφερε αυτό." γιατί δεν έχει το δικαίωμα να το "πάρει"?

Δικαιολογώ το σοκ που έχεις πάθει γιατί όπως κι εσύ αναφέρεις δεν μπορείς να μπεις στη θέση της. Έχεις διαφορετικό κριτήριο και με αυτό, όπως είναι λογικό, κρίνεις!

Έχουμε δικαίωμα, αν δεν συμφωνούμε με τις επιλογές ή τη στάση ζωής κάποιων ανθρώπων, να τους "βγάζουμε" από τη ζωή μας. Αλλά να τους κρίνουμε για τις επιλογές τους, ιδιαίτερα αυτές που αφορούν στη ζωή τους... έχουμε?!

Καλό Σ/Κ :)

City Addict said...

Θα συμφωνήσω με το Γυάλινο Δάκρυ.
Είναι περίεργα αυτά τα πράγματα...

Καλή βδομάδααα.

ψτ. Κάνε μια βόλτα μέχρι το blogi μ.

seniorita said...

eirini,
αν έμοιαζε τουλάχιστον τον τζορτζ κλούνει θα της έβγαζα και το καπέλο..αλλά...
ο καθένας έχει τους λόγους του για να ξεκινήσει μια τέτοια σχέση και αυτοί οι λόγοι δεν νομίζω πως αφορούν τον έρωτα ως συναίσθημα..απορώ τί κοινά έχουν μ'αυτό το χάσμα γενεών ανάμεσα τους..

seniorita said...

dreamy cloud,
είναι κάπως διαφορετικό άμα σκεφτείς κιόλας ότι θα μπορούσε να είναι και πατέρας της..υπάρχει κάτι αληθινό θα έλεγα εγώ...αληθινή ανοησία..
φιλιά!

seniorita said...

spider,
φαντάσου να σου έλεγε ότι τα έχει κιόλας η μια μαζί του..
κι αυτοί δε ντρέπονται να κυκλοφορούν με πιπίνια;;;;γιατί κάπως χαρακτηρίζονται τότε και οι μεν και οι δε..

seniorita said...

γυάλινο δάκρυ,
αυτό λέμε κι εμείς να ξυπνήσει σύντομα..καλές οι εμπειρίες αλλά στην προκειμένη δε ξέρω αν αξίζουν..δε θα το κρίνω βέβαια εγώ,δική της η ζωή..


τετράγωνο κυκλάκι,
έχει γερή τσέπη..αλλά δε θέλω να τη χαρακτηρίσω κάπως την κοπέλα επειδή έτυχε να είναι φραγκάτος αυτός,δε νομίζω να είναι αυτός ο λόγος που είναι μαζί του..τώρα αν είναι έρωτας καλά λένε πως είναι τυφλός..θεότυφλος!!

seniorita said...

the monkeys,
πάντα υπάρχουν και χειρότερα..και καλύτερα...

neni,
παραείναι μεγάλη η διαφορά..δεν χωνεύεται με τίποτα!

jk,
μα να έχει ο άλλος γιο λίγα χρόνια μικρότερο της?
κάτι θα προσφέρει δε μπορεί...άμα υπάρχει προσφορά υπάρχει και ζήτηση..

seniorita said...

πασχαλίνα,
δε λέω πως η προτίμηση από μέρους της γυναίκας μεγαλύτερων αντρών είναι κάτι μεμπτό.απλά η συγκεκριμένη κοπέλα ποτέ δε μας είχε δείξει στο παρελθόν ότι της αρέσουν οι τόοοοσο μεγάλοι..ίσα ίσα ήταν πολύ δύσκολη στα γούστα της.
το κακό είναι ότι δε ψάχνεται να καταλάβει τους λόγους που την οδήγησαν σ'αυτή την επιλογή,ίσως έτσι μάθει τον εαυτό της και διορθώσει τα λάθη της..

seniorita said...

newton,
δε ξέρω πάντως εγώ δε βλέπω καμία ευτυχία σε όλο αυτό..δεν είμαι μέσα στη σχέση φυσικά αλλά απ'αυτά που έμαθα τα πράγματα δεν είναι και τόσο ανθηρά..
αλλά άμα δεν κάνεις του κεφαλιού σου πώς μετά θα μάθεις απ'τα λάθη σου;

antoine,
τελικά δν είναι και τόσο σπάνιο φαινόμενο αυτό το θέαμα..

seniorita said...

moutro,
φυσικά δεν είναι κατακριτέο να αναζητάς κάτι που σου λείπει σε μια σχέση,οποιοδήποτε απ'αυτά που ανέφερες κι αν είναι αυτό..αλλά θεωρώ λάθος να είσαι μαζί με κάποιον από ανασφάλεια και μόνο..τώρα που έχω ξεπεράσει το σοκ βλέπω πιο ψύχραιμα τα πράγματα και λέω ας το ζήσει κι αυτό τώρα που την παίρνει ηλικιακά και μπορεί να κάνει τρέλες..για την πίεση το είπα επειδή επί ένα χρόνο της έλεγε να γίνει κάτι μεταξύ τους κι αυτή τελικά ενέδωσε..μάλλον είχε όλο το χρόνο να το περιεργαστεί στο μυαλό της και να πάρει την απόφαση της..αν ήταν η σωστή..θα δείξει..

seniorita said...

leviathan,
ό,τι κοινό έχει μια κόρη με τον πατέρα της!ξέρω γω!χιχι!

πυγμαλίωνα,
όλα στη ζωή είναι θέμα περιστάσεων αλλά είναι και θέμα ωριμότητας νομίζω και προσωπικών επιλογών..
δεν το εύχομαι να μου συμβεί κάτι ανάλογο κι ούτε πρόκειται να το επιδιώξω..
το σοκ ήταν λογικό νομίζω όταν πρόκειται για ένα φιλικό μου πρόσωπο..

seniorita said...

τέρας της αμάθειας,
δε μπορώ φυσικά να κρίνω τη ζωή των άλλων και το πώς θα τη ζήσουν..δε μου πέφτει λόγος..όμως νομίζω πως μπορώ,έχω το δικαίωμα να δίνω συμβουλές σε κάποιον με τον οποίο νιώθω κοντά ακόμα κι αν είναι λάθος για κάποιους αυτή η συμβουλή ή ακόμα κι αν δεν την ακολουθήσει αυτό το άτομο..

Leviathan said...

kalo vradaki!!! :)

seniorita said...

city addict,
:) πέρασα βολτίτσα..ευχαριστώ πολύ κι από δω!


leviathan,
καλό βράδυ..ξέρω ψιλοχάθηκα..πρέπει να ανακάμψω!

Unknown said...

Ακόμα λες οτι κάνει λάθος?

Μπορεί να είναι και η καλύτερη επιλογή που έχει κάνει μέχρι τώρα.

Επίσης , κάτι άλλο οπυ το έχω ακούσει αρκετές φορές και απο δικές μου "φίλες".Γιατί ρε παιδιά πρέπει να τα ξέρετε όλα?Η ευτυχία του άλλου απλά δεν πρέπει να σας γεμίζει μόνο εαν τον αγαπάτε αληθινά?

seniorita said...

πασχαλίνα,
το λάθος και το σωστό στον ερωτικό τομέα θεωρώ πως είναι κάτι το υποκειμενικό..για μένα αυτό που είναι λάθος για σένα μπορεί να είναι σωστό και αντίστροφα..
εγώ απλά σκέφτομαι με τη λογική,τί μέλλον μπορεί να έχει με κάποιον της ηλικίας του;
όσο τη βλέπω να είναι καλά φυσικά και χαίρομαι αλλά μέσα μου θα συνεχίσω να έχω επιφυλάξεις για τη σχέση αυτή..

mermyblue said...

για μένα ισχύει εδώ το "ζήσε και άσε τους άλλους να ζήσουν"
τι θα πει σας αηδιάζει το θέαμα? τι θα πει δεν μπορείτε να καταλάβετε πώς και γιατί? περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
και αν είναι πραγματικά φίλος κάποιος τον παίρνουμε πακέτο, όπως αυτός θέλει, όχι όπως εμείς πιστεύουμε οτι πρέπει να είναι.
και κάτι τελευταίο: η ως τώρα πορεία μου με έχει μάθει ότι μιλάμε όταν μας ζητηθεί. όχι όταν νομίζουμε ότι πρέπει.
σε τέτοια θέματα τουλάχιστον

seniorita said...

mermyblue,
έχεις δίκιο περί ορέξεως..
αλλά όπως και να το κάνουμε ήταν ένα σοκ εκείνη τη στιγμή..
κάποιες σκέψεις εξέφρασα εγώ δεν έχω καμία πρόθεση να πω τίποτα στην ίδια..δεν είναι φίλη μου είναι γνωστή μου..