Tuesday, November 11, 2008

Η καλοσύνη των ξένων

Δεν πρόλαβα να αγοράσω εισιτήριο από το περίπτερο.Δεν ξέρω αν θα είχε κιόλας,όσα περίπτερα είναι κοντά στις στάσεις των λεωφορείων για έναν ανεξήγητο λόγο δεν έχουν ποτέ εισιτήρια να αγοράσεις.
Ανέβηκα πάνω τρέχοντας καθώς το όχημα ήταν υπ' ατμόν.Άνοιξα την τσάντα μου,έβγαλα το πορτοφόλι μου και άρχισα να ψάχνω για ψιλά..Χρειαζόμουν 60 λεπτά(δεν είμαι πια φοιτήτρια ως γνωστόν) για να τα ρίξω στο μηχάνημα και να πάρω το πολυπόθητο χαρτάκι.Είχα μόνο 2 20λεπτα και μερικά 50λεπτα από ψιλά..φτου!Τί κάνουμε τώρα;
Ε τί να κάνω,θα ρίξω ένα 50λεπτο κι ένα 20λεπτο σκέφτηκα..θα μου φάει ένα 10λεπτο το μηχάνημα διότι ως γνωστόν δε δίνει ρέστα..(κι ύστερα μας λένε για έξυπνες μηχανές..γκρρ).Ας κάνω όμως μια απόπειρα να ρωτήσω αυτή την κυρία που στέκεται παραδίπλα,ίσως έχει 2 10λεπτα να ανταλλάξω το 20λεπτο μου,να βγω από το αδιέξοδο..
-Μήπως έχετε 2 10λεπτα να σας δώσω το 20λεπτο για να βγάλω εισιτήριο;
-Μισό λεπτό να κοιτάξω.....μπα..δεν έχω 2 10λεπτα...έχω όμως ένα,ορίστε!
Έμεινα αποσβολωμένη να την κοιτάζω,ευτυχώς κατάφερα να ψελλίσω ευχαριστώ όταν πήρα το 10λεπτο..
Το ποσό μπορεί να ήταν ευτελούς αξίας,η πράξη της όμως ήταν ανεκτίμητη..Ανιδιοτελής,χωρίς να αποσκοπεί πουθενά,σε κανένα συμφέρον.
Φέρνω αυτό το παράδειγμα για να δείξω ότι μερικές φορές εκπλήσσεσαι ευχάριστα από ξένους ανθρώπους,ανθρώπους που ίσως να μη ξαναδείς ποτέ στη ζωή σου αλλά που ίσως θα άξιζαν να υπάρχουν σ' αυτή.
Αλίμονο αν δεν υπήρχε η καλοσύνη των ξένων,αλίμονο αν παύαμε να πιστεύουμε σ' αυτήν...

17 comments:

γυάλινο δάκρυ said...

Αυτό είναι πολύ σπάνιο πλέον όμως... Κι εγώ θα δινα το δεκάλεπτο έτσι για να εξυπηρετήσω κάποιον -και έχω βοηθήσει έτσι και σε άλλες περιπτώσεις και τότε είναι που σκέφτομαι ότι η βοήθεια σε έναν ξένο είναι ευκολότερη. Ίσως επειδή δε θα τον ξαναδώ. Γιατί πολλές φορές τους γνωστούς μας τους βοηθάνε όταν χρειάζονται κάτι και μετά όταν χρειαζόμαστε κάτι εμείς μας γυρίζουν την πλάτη βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες.

Χριστίνα Γεωργαλλή said...

Κι εγώ θα το έκανα και όχι μόνο για 10λεπτο. Και νομίζω πως όλοι πρέπει να το κάνουν. Ήταν όμως πολύ γλυκιά η πράξη όσο "χαζή" κι αν φαίνεται σε κάποιους....

the monkeys said...

Suggnwmh re paidia pou epemvainw kiolas, alla thn praksh auth thn 8ewrw autonohth kai oute kan na xreiazetai na to suzhtame kiolas. Auto eleipe na ftanoume sto shmeio na euxaristoume pou uparxei kiolas kapoios na mas dwsei 10 lepta. Pou exoume katanthsei...
Einai ontws alh8eia oti kaneis pleon den voh8aei, alla oxi kai na eimai eugnwmwn kai se kati pou o allos einai "upoxrewmenos" na kanei. Me thn ageneia ekneurizomai oiktra.

City Addict said...

Γι αυτό συμπαθώ τον κόσμο. Μπορεί 100 να σου χαλάσουν τη μέρα αλλά 1 άτομο με μια καλή πράξη θα σου την φτιάξει εντελώς...

Καλό βράδυ :)

Xristos said...

Και εγώ θα έδινα τα 10 λεπτά... Βασικά εχω δώσει καμμια 10αριά εισητήτια έτσι χωρίς αντάλλαγμα σε αγνώστους αλλα δεν το λέω για να μη το πάρουν είδηση :Ρ

wert01gf said...

Είναι αλήθεια. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε στην καλοσύνη των ξένων. Οι ζωές των άλλων..

eirini said...

Κι όμως συμβαίνει ακόμα! Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν χωρίς κανένα όφελος. Πού έχουμε φτάσει όμως ε;!! θεωρούμε αυτήν την ανθρωπιά αξιοπερίεργη! Δικαιολογημένα όμως έχουμε φτάσει σ'αυτό το σημείο... τόσα ακούμε και γίνονται!
Πολύ όμορφη ανάρτηση seniorita μου!
Πολλά πολλά φιλάκια!

If...ιγένεια said...

Υπάρχουν, απλά είναι βελόνες στα άχυρα..

neni said...

Εννοείται βρε παιδιά πως υπάρχουν ακόμα άτομα που έχουν ανθρωπιά και καλοσύνη μέσα τους και διακατέχονται από συναισθήματα.
Όσο απίθανο και αν μας φαίνεται δεν μπορούμε να τους βάλουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι!

τετραγωνος κυκλος said...

Πράγματι.Έχεις δίκιο.Και μακάρι να υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι σαν την κυρία που προανέφερες..

Anyparktos said...

η πραξη αυτη σε αλλες κοινωνιες μπορει να θεωριτο αυτονοητη αλλα στη δικη μας θεωρειται εξαιρεση..Μπραβο στην κυρια παντως δυστυχως σπανιζουν τετοιοι ανθρωποι..

Vasilis Simeonidis said...

"η καλοσύνη των ξένων", η φράση που αξίζει...

TeddyBoy said...

Ευτυχώς η καλοσύνη το ξένων δεν είναι και πολύ σπάνιο πράγμα.
Θέλω να πω ότι όλοι μας έχουμε βιώσει κάτι αντίστοιχο και πιθανότατα έχουμε κάνει κάτι αντίστοιχο.
Ίσως κιόλας να το κάναμε για μας!
Μια τέτοια πράξη είναι πάντα απελευθερωτική!

jk in your life said...

ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΕΛΟΙ;ΟΙ ΠΟΛΥ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΓΥΡΝΑΝΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ.ΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΩ ΕΝΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ.Ε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΥΤΟ.ΜΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΝΟΜΙΖΩ.ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ.

xaroylita said...

Και να ήταν με χρέωση, πάλι θα μίλαγα... :)))

Καλησπέρα.. Το παραπάνω ανεφέρεται στο "Μίλα, τσάμπα είναι"..

Έτσι είναι.. Υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας, που μας βοηθάνε χωρίς να αποσκοπούν σε κάτι.. Μακάρι να ήταν όλοι έτσι. Ο κόσμος μας θα ήτανε καλύτερος..

xaroylita said...

Α!! Ξέχασα προηγουμένος.. Η φωτογραφία με το γάτο boxer!!! Τρομερή... Καλό βράδυ.

She said...

Nομίζω Αθήνα μερικοί σου δίνουν το εισιτήριο τους όταν κατέβουν στο προορισμό τους, εδώ νομίζω αν το προσφέρεις θα σε κοιτάνε σαν ουφο