Tuesday, September 9, 2008

ένα όνειρο τρελό,όνειρο απατηλό...

Μέρες τώρα δε λέει να φύγει απ'το μυαλό μου αυτή η σκέψη...
Έχει τρυπώσει εκεί και με δυσκολία συγκεντρώνομαι κάποιες φορές..
Με πιάνει πανικός,δε θέλω να με στοιχειώνει άλλο..
Ένα πρωί ξύπνησα με αναφιλητά διότι πάλευα να τη διώξω αλλά στάθηκε αδύνατο..
Γιατί να ζω σ'αυτόν τον κόσμο αν το πιο τρελό μου όνειρο δεν πραγματοποιηθεί ποτέ ;
Το ξέρω είναι πολύ τρελό,αλλά είναι το δικό μου όνειρο...δε θέλω να το μοιραστώ,φοβάμαι μήπως χάσει την αξία του...ανοησίες..απλά ντρέπομαι να το ομολογήσω..
Το πρόσωπο και η κατάσταση που περιλαμβάνει δεν είναι κάτι το εξωπραγματικό,το εξωγήινο αλλά φαντάζει ακατόρθωτο...και μη μου πείτε ότι αν το θέλω πολύ θα πραγματοποιηθεί,σας λέω είναι τρελό...δε μπορώ να πω περισσότερα...
Τρομάζω στην ιδέα πως δε θα υλοποιηθεί ποτέ..πώς θα είμαι ευτυχισμένη αν δεν πραγματοποιηθεί ποτέ ; Θα πρέπει να το ξεχάσω...να βρω κάτι πιο κοντινό στη δική μου πραγματικότητα..θα μπορέσω ;
Τί νόημα έχει η ζωή αν τα πιο τρελά μας όνειρα είναι καταδικασμένα εξαρχής να ναυαγήσουν;
Ξέρω πως υπάρχει μια πιθανότητα,έστω και μια,αν πραγματοποιούνταν το όνειρο αυτό να καταλάβαινα ότι τελικά δεν είναι αυτό που ήθελα..όμως μέχρι τότε παραμένει το όνειρό μου που κάθε φορά που κλείνω τα μάτια μου είναι εκεί,όμορφο μα ανελέητο,να μου θυμίζει πόσο ανήμπορη και άδεια είμαι....

32 comments:

Anyparktos said...

σενιοριτα κι εγω ακριβως το ιδιο προβλημα εχω με ακριβως τις ιδιες ανυσηχιες..ελπιζω καποτε να πραγματοποιηθουν τα ονειρα μας και να ειμαστε ευτυχισμενοι..

γυάλινο δάκρυ said...

Όλοι έχουμε κάποιο όνειρο που είναι τόσο τρελό και ξέρουμε ότι οι παιθανότητες να πραγματοποιηθεί είναι απειροελάχιστες.. Αλλά ακόμα κι έτσι πρέπει να παίρνουμε δύναμη από αυτό το όνειρο και να προσπαθούμε να το πραγματοποιήσουμε τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό του ή κάτι παρόμοιο με αυτό..
Το όνειρό μου αν και ξέρω πως δε θα πραγματοποιηθεί ποτέ -απλά το άγγιξα για λίγο, για μια στιγμή και μετά έγινε ανάμνηση, σκόνη- μου δίνει πολλές φορές δύναμη και μου φτιάχνει τη διάθεση..
Γιατί αξίζει να υπάρχεις για ένα όνειρο κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει..

eirini said...

Όλοι κάνουμε όνειρα τρελλά seniorita μου! Βέβαια ομολογώ ότι μου κέντρισες την περιέργεια μ'αυτό σου το όνειρο! Αλλά δεν πειράζει κράτα το μυστικό...ποτέ δεν ξέρεις τί γίνεται με τα όνειρα. Μήπως μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα μέρος του; Δεν ξέρω υποθέσεις κάνω, πάντως στο εύχομαι!
Τα φιλιά μου!

argy said...

πώς ξέρεις γλυκιά μου ότι στους άλλους φαίνεται τόσο τρελό όσο νομίζεις?δν υπάρχει "άμα θέλω κάτι πολύ θα συνομωτήσει το σύμπαν"...αλλα: "αν θέλω κάτι πολύ,θα φέρω τα πάνω κάτω και θα το καταφέρω"...είναι στο χέρι σου...κι ας πιστεύεις ότι τ λέω επειδή δν ξέρω το όνειρό σου...

neni said...

Γλυκιά μου,καλησπέρα σε ευχαριστώ από εδώ που με επισκέπτεσαι συχνά στο χωματόδομο.Δεν πιστεύω πως δεν μπορείς να καταφέρεις το όνειρο σου.Προσπάθησες;
Ακόμα και αν δοκίμασες και έχασες ξαναδοκίμασε αν το θέλεις πολύ.Πρέπει να κυνηγάμε καλή μου όλα όσα θέλουμε στην ζωή μας και να γινόμαστε ευτυχισμένες κάθε μέρα με όλα όσα κάνουμε.Και δεν είναι ακατόρθωτο πίστεψε με,απλά είναι δύσκολο.
Καλό βράδυ.
Φιλιά πολλά.

Γιώργος said...

καταρχας αν δεν μου πεις τι ειναι μπορει να φανταζει πολυ μικρο για μενα...
Δεν σε ενδιαφερει...
Μπορει για μενα να ειναι ανουσιο....
Και παλι δεν σε ενδιαφερει...
Μπορει εμενα να μην με νοιαζει καν...
Και παλι δεν σε ενδιαφερει...

Το συμπερασμα ξερεις ποιο ειναι ?
Οτι και αν γινει...ειτε το πραγματοποιησεις καποτε ειτε οχι ....
Αξιζει να υπαρχεις για ενα ονειρο και ας ειναι η φωτια του να σε καψει.

Εκτος αυτου ... Τι θα ημασταν χωρις τα ονειρα? Αλλα μπορουμε να τα κανουμε αλλα οχι... ΑΛλα περνανε απο το χερι μας, αλλα φανταζουν σαν ταινεια επιστημονικης φαντασιας...

Βρες τον ανθρωπο που συμπεριλαμβανει το ονειρο και ζητησε του να το πραγματοποιησετε...
Και αν δεν καταφερεις μαζι του εγω ευχαριστως να ερθω μαζι σου οτι και αν ειναι αυτο... ισως δεν ειναι το ιδιο ονειρο ... αλλα θα παρεις μια γευση..και εμενα θα μου φυγει η περιεργεια :P συν το πως θα το εχεις μοιραστει μαζι μου :)

TeddyBoy said...

Τα ανέφικτα όνειρα είναι τα πιο ενδιαφέροντα.

Απόλαυσε το!

seniorita said...

anyparktos,
καλώς ήρθες καταρχήν από τα μέρη μου..αν δεν είχαμε κι αυτή την ελπίδα πώς θα συνεχίζαμε να ζούμε;

seniorita said...

δακράκι γυάλινο,
το όνειρό μου με κάνει να χαμογελάω,μου δίνει δύναμη να συνεχίσω,με κρατάει ζωντανή...απλά μερικές φορές νιώθω πως με κοροϊδεύει,με προδίδει..γιατί δε βρίσκω τη δύναμη να το πλησιάσω..ξέρω πως φυσικά κατά βάθος εγώ φταίω,όχι το όνειρο..δεν κάνω κάτι για να το φτάσω,μένω αδρανής.
φυσικά και αξίζει να υπάρχουμε για τα όνειρά μας,αν δεν υπήρχαν κι αυτά τί θα ήμασταν;αλλά δεν παύουν να με μελαγχολούν κάποιες φορές..

seniorita said...

eirini,
το όνειρό μου το κρατάω για μένα γιατί αν το πω φοβάμαι μη χάσει την αίγλη του,είναι σαν ένας θησαυρός κρυμμένος που ψάχνω να τον βρω και να τον κάνω δικό μου..αν βρω ένα μέρος του θα είμαι ευχαριστημένη πιστεύω..δε θα ζητήσω τίποτα άλλο..
ευχαριστώ για την ευχή σου!φιλιά!

seniorita said...

ag'o,
φαίνεται σε μένα τρελό το όνειρο άρα υποθέτω πως θα φαίνεται και στους άλλους..αλλά και πάλι ίσως είναι μια δικαιολογία για να μην το κυνηγήσω...το χαρακτηρίζω τρελό και εφησυχάζομαι..
μακάρι να ήμουν πιο διεκδικητική και θαρραλέα!

seniorita said...

nenaki,
δε χρειάζεται να μ'ευχαριστείς,θέλω και σε επισκέπτομαι,δεν το κάνω με το ζόρι!
το ξέρω,δεν προσπάθησα όσο έπρεπε..είμαι δέσμια του αδύναμου μου χαρακτήρα..τα θέλω όλα έτοιμα στο πιάτο,όλα τα όνειρα σερβιρισμένα κι εγώ μετά να διαλέξω..αλλά δε γίνεται,τα όνειρα μπορεί να βγαίνουν αληθινά καμιά φορά,όμως δεν είναι δωρεάν...

seniorita said...

γιώργο,
η περιέργεια σκότωσε τη γάτα!
δηλαδή προσφέρεσαι να πάρεις μέρος στο όνειρο μου μόνο και μόνο για να σου φύγει η περιέργεια;
να το εκμεταλλευτώ τότε,να σκεφτώ κανένα πιο kinky όνειρο...χαχα!
ευχαριστώ πάντως...

seniorita said...

teddyboy,
λόγω του ανέφικτου μπορώ να απολαύσω μόνο την αίσθηση γαλήνης που μου αφήνει όταν το φέρνω στη μνήμη μου...

Alexandros A. Voudouris said...

Χωρίς να έχω διαβάσει τα προηγούμενα σχόλια θα ήθελα να πω πως τα όνειρα τα έχουμε για να ελπίζουμε σε κάτι μεγάλο,πως και εμείς μπορούμε να καταφέρουμε κάτι σπουδαίο ακόμα και αν αυτό δεν γίνει ποτέ πραγματικότητα!Παίρνουμε δύναμη από αυτά τα όνειρα για να γίνουμε καλύτεροι και να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο!Γι'αυτό είναι σημαντικά αυτά τα όνειρα και αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας.

Μπουρμπουλήθρα said...

Aκόμη κι αν δεν μπορει να πραγματοποιηθει, μπορεις ακόμη να το ονειρευεσαι.. Και να ευχαριστιεσαι με αυτες τις σκεψεις που θα κανεις.. Και σιγα σιγα θα βρεις ενα αλλο ονειρο να τρελο και ελπιζω αυτη τη φορα οχι τοσο απατηλο!

moyratos said...

Seniorita δεν χρειάζεται όταν κάνεις άπιαστα όνειρα να φοβάσαι ότι δεν θα πραγματοποιηθούν. Ούτε να νιώθεις άδεια!!! Μπορεί τα όνειρα που κάνεις να πραγματοποιηθούν εξολοκλήρου ή έν μέρει!!!

Φτάνει τα όνειρα που κάνεις να σε κάνουν ευτυχισμένη!!!!

τετραγωνος κυκλος said...

Κι όμως προσπαθώντας να τα πραγματοποιήσουμε αισθανόμαστε ηθική ικανοποίηση.Η προσπάθεια ή αν θέλεις η σκέψη της υλοποίησής του,έχει νόημα..Αισθάνεσαι πως φτάνεις στην πηγή..Το αν θα πιεις νερό είναι και θέμα τύχης..Επειδή έχω και εγώ ένα τέτοιο όνειρο που φαντάζει απραγματοποίητο-μπορεί και όχι-με κάνει να προσπαθώ να σκεφτώ τρόπους για να το προσεγγίσω.Κάνε κι εσύ το ίδιο!Sorry που δε σε επισκέφτηκα νωρίτερα αλλά εξ'αιτίας της προετοιμασίας της πρακτικής και του μαθήματος που δίνω αυτές τις μέρες "πνίγομαι"..Φιλάκια!

seniorita said...

alx599,
έχεις δίκιο απόλυτο,τα όνειρά μας είναι ο εαυτός μας,η κρυφή μας δύναμη που σιγοκαίει μέσα μας..απλά κάποιες φορές που χάνουμε την πίστη στον εαυτό μας και η ελπίδα μας εγκαταλείπει για λίγο αυτά τότε φαίνονται ακατόρθωτα και τρομάζουμε..

seniorita said...

μπουρμπουλήθρα,
ευχαριστώ για την επίσκεψη καλή μου!
όποτε σκέφτομαι το όνειρο μου ταξιδεύω,χαμογελάω και νιώθω ανάλαφρη σαν να πετάω..είναι ωραία αίσθηση..αλλά σίγουρα πρέπει να βρω ένα άλλο πιο εφικτό μα επίσης τρελό..

seniorita said...

moyrate,
μ'αρέσει που είσαι αισιόδοξος και θέλεις να το μεταδώσεις και σε μένα!
ποτέ δε ξέρεις τι γίνεται..με μια ελπίδα ζούμε..
το παν είναι να μας κάνουν ευτυχισμένους απλά,καθημερινά πράγματα!

seniorita said...

τετράγωνο κυκλάκι,
αξίζει να παλεύουμε και για τα πιο τρελά μας όνειρα,η προσπάθεια φέρνει ικανοποίηση ανεξάρτητα απ'το αποτέλεσμα..
μη μου λες sorry καλή μου,πέρνα όποτε ευκαιρείς,δε χανόμαστε!όλα να σου πάνε όπως τα θέλεις εύχομαι!

faraona said...

Μηπως να ονειρευομαστε με το ενα ποδι μεσα στο ονειρο ωστε να υπαρχει εστω μια μικρη ελπιδα να το περπατησουμε ολοκληρο?
Λεω εγω τωρα...

την καλησπερα μου

Xristos said...

Κυνήγησέ το και απόλαυσέ το!
Ζωή χωρίς όνειρα...? Τσου...

Ιμμαήλ said...

Υπάρχουν όνειρα που μας κάνουν να μην θέλουμε να ξυπνήσουμε, θέλουμε να χαθούμε για πάντα μέσα τους γιατί η πραγματικότητα μας πληγώνει. Τόλμα ότι νομίζεις ότι δεν μπορείς να καταφέρεις, κυνήγησέ το έστω και αν πληγωθείς ή κουραστείς. Μην αφήσεις ποτέ ευκαιρία να μετανιώσεις για κάτι που δεν έκανες, γιατί πιστεύω ότι είναι καλύτερα να μετανιώνεις για κάτι που έκανες και το δοκίμασες.
Σου εύχομαι ολόψυχα να το δεις να απλώνει ζωντανό τα φτερά του στην ζωή σου!

L' Aesthete Soleil said...

Ποιος ζωντανός άνθρωπος δεν έχει τρελά όνειρα; Τα απλά όνειρα, τα ευκόλως πραγματοποιήσιμα senioritaki μου, δεν έχουν το δικαίωμα να λέγονται όνειρα. Ας λέγονται μέλλον!

seniorita said...

faraona,
καταρχήν καλώς ήρθες απ'τα λημέρια μου!
μα τι όνειρο θα ήταν αυτό αν ο μισός μας εαυτός ήδη το ζούσε?
καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις αλλά δύσκολα μπαίνουν περιορισμοί στη φαντασία μας και στη δημιουργία των ονείρων μας...

seniorita said...

xristo,
ναι κι εγώ δε θα πάρω μια τέτοια ζωή..θα ήταν μισή..."κυνήγησε το" μια κουβέντα είναι...

seniorita said...

ιμμαήλ μου,
σ'ευχαριστώ κυρία συνάδελφε...
δε θέλω να ξυπνήσω απ'αυτό το όνειρο να δω τη βάρβαρη πραγματικότητα...
το πρόβλημα είναι ότι μου λείπει η τόλμη...εύχομαι να βρω τη δύναμη...

seniorita said...

l'aesthete soleil,
όλοι κάνουμε τρελά όνειρα...έχουμε όμως το δικαίωμα και την ευκαιρία να τα ζήσουμε??

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ said...

Ψεμματα θα ειναι αν πω πως δε θα ηθελα να μαθω ποιο ειναι το ανομολογητο μυστικο σου!

Μετα τιμης,

Πυγμαλιων.

seniorita said...

πυγμαλίωνα,
όσο δε λες κάτι η φαντασία των άλλων μπορεί να οργιάζει...δε θα ήθελα να σας το στερήσω αυτό!!
την καλησπέρα μου!