Thursday, August 21, 2008

αντίδραση για πάντα

Είμαι άτομο αντιδραστικό.Τα περισσότερα πράγματα που κάνω τα κάνω από αντίδραση,όχι επειδή τα θέλω πραγματικά.Επειδή είμαι και αυθόρμητη πολλές φορές μετανιώνω για κάτι που έκανα ή για κάτι που δεν έκανα...Τη ζωή μου χαρακτηρίζει η φράση ''αντιδρώ άρα υπάρχω'',δε μπορώ να το σταματήσω,δε μπορώ να κάνω την υπέρβαση και να μην αντιδράσω σε κάτι,να δεχτώ να έρθουν τα πράγματα όπως θα έπρεπε να έρθουν..πολλές φορές χαλάω μια όμορφη στιγμή επειδή ακριβώς αντιδρώ με τρόπο που δε θα έπρεπε..αυτό δεν αρέσει στους άλλους,κυρίως στους άντρες,κι έτσι τους διώχνω μακριά μου χωρίς να είναι αυτό που θα ήθελα να κάνω..πολλές φορές δεν ξέρω και τι είναι αυτό που θέλω,γεγονός που δημιουργεί μια σύγχυση στο μυαλό μου και στην καρδιά μου με αποτέλεσμα πάλι την άσχημη μου αντίδραση..
Όταν παίρνω μια πρωτοβουλία δεν καταλαβαίνω γιατί την παίρνω...όταν δεν παίρνω μια πρωτοβουλία ξέρω γιατί δεν την παίρνω...από αντίδραση.
Επειδή μου λένε ''πάρε μια πρωτοβουλία'' εγώ δεν την παίρνω...δε μου βγαίνει,μου φεύγει η διάθεση αλλά με τρομάζει κιόλας η ιδέα..κάθομαι και κλείνομαι τότε στον εαυτό μου,και μετά συνειδητοποιώ ότι η αντίδραση μου δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα,πάλι μόνη μου μένω,εγώ κι ο αντιδραστικός μου χαρακτήρας για παρέα..και ποιος είναι ο χαμένος στην υπόθεση;Φυσικά εγώ..με το να λέω ότι έτσι είμαι και να επαναπαύομαι δεν καταφέρνω τίποτα..πρέπει να καταλάβω ότι δεν είμαι πια έφηβη,να συνέλθω γιατί τα χρόνια περνάνε..
Αυτά...
Αυτή είμαι.........σκλάβα της αντίδρασης...

28 comments:

γυάλινο δάκρυ said...

Kοίτα να δεις, κι εμένα πνεύμα αντιλογίας με φωνάζουν, γιατί μ' αρέσει να πηγαίνω κόντρα σε όλους σχεδόν και να κάνω τα αντίθετα απ' αυτά που μου λένε. Αλλά ξέρω ότι τις περισσότερες φορές με οδηγεί εκεί ο εγωισμός ή η αντίσταση στην καταπίεση και την επιβολή των "θέλω" των άλλων πάνω μου. Δε μου αρέσει να συμβιβάζομαι.
Αλλά αυτό δεν είναι πάντα κακό, για να μη γινόμαστε έρμαια. Απλά ξεκαθάρισε τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις και μην το κάνεις μόνο από αντίδραση.

Alexandros A. Voudouris said...

Κάποιες φορές η αντίδραση επιβάλλεται άλλες πάλι δεν ωφελεί πρώτα απ'όλα αυτόν που αντιδράει..αν κάποιος άνθρωπος το έχει μέσα του απλά πρέπει να το παραδεχτεί και μπράβο σου που το παραδέχεσαι βέβαια όπως λες και εσύ αυτή σου η συμπεριφορά μπορεί να σε βάλει σε μπελάδες!

γυάλινο δάκρυ said...

Ωραίο το μωβ του blog!

seniorita said...

γυάλινο δακράκι μου,
ίσως μοιάζουμε λίγο δηλαδή!
πρέπει να ανακαλύπτω τι είναι αυτό που πραγματικά θέλω την κάθε στιγμή..ελπίζω στο μέλλον να πράττω σωστά..
χαίρομαι που σου άρεσε το χρωματάκι!
ήθελα μια αλλαγή!

seniorita said...

alx599,
trouble is my middle name!
χαχα..μερικές φορές μπορεί να είναι και ευχάριστοι μπελάδες..ευτυχώς!

Γιώργος said...

Ειναι ωραιο να αντιδρας αλλα απο την αλλη απο καποιο σημειο και μετα γινεται ενοχλητικο για τους αλλους....
το προτιμω παντως απο το να μενει καποιος αμετοχος και να μην αντιδρα σε κανενα "ερεθισμα".
Και μιας και το εθεσες το θεμα και γω καπως ετσι ειμαι :/

Morpheus said...

Εγώ πάλι στο άλλο άκρο. Κι αισθάνομαι πολλές φορές μ@λάκας που δεν αντιδρω σε κάποια πράγματα. Κι αν δεν αντιδρώ στα 17 μου, πότε θα το κάνω ? Με έβαλες σε σκέψεις τώρα και σε ευχαριστώ γι' αυτό... :)
Κάπου στη μέση είναι το σωστό.
Χαιρετώ!

seniorita said...

γιώργο,
αυτό το σημείο από το οποίο μετά γίνεσαι ενοχλητικός είναι που δε μπορώ εύκολα να αποφύγω κάποιες φορές...
τελικά είμαστε όλοι οργισμένα νιάτα!!
:)

seniorita said...

morpheus,
το θέμα είναι να μην αντιδράμε μόνο και μόνο για χάρη της αντίδρασης χωρίς να υπάρχει κάποιο ουσιαστικό αντίκρυσμα..
είμαι σίγουρη πως έχεις μια ήρεμη εφηβεία και δεν είναι κακό αυτό,δεν πέφτεις σε σφάλματα..
το καλό είναι όντως πάντα κάπου στη μέση!

L' Aesthete Soleil said...

Ωραίο το χρωματάκι που έβαλες... Και μην ανησυχείς όλοι αντιδράμε από αντίδραση στον αντιδραστικό μας χαρατκτήρα. Ουδείς αναμάρτητος! Εδώ εγώ παντρεύομαι!

ζαφορα said...

Μικρή μου seniorita
σε βρίσκω προβληματισμένη.
Αντίδραση θα πει ελευθερία σκέψης
πράξεων και διεκδικήσει
αυτών που πιστεύεις δίχως εύκολους συμβιβασμούς.
Με λίγα λόγια ο χαρακτήρας σου.
Απλά βάλε λίγη πολιτική
στα θέλω σου
και στις αντιδράσεις σου.
Το αυθόρμητο μπορεί να σε προδώσει.
Σε καταλαβαίνω γιατί κάπως έτσι
είμαι κι εγώ.
Μάθε να ελένχεσαι και
να συνκρατήσαι διεκδικώντας…!

Φιλί γλυκό ζαφορένιο

seniorita said...

l'aesthete soleil,
χαίρομαι που σου άρεσε!
αυτό ξαναπές το!χαχα,ωραία αντίδραση όμως αυτή!

seniorita said...

ζαφορά μου,
ναι προβληματίζομαι που φέρομαι με αυτό τον τρόπο..ο αυθορμητισμός μου με προδίδει πολλές φορές..πρέπει να αρχίσω να τον ελέγχω γιατί με βλέπω να κάνω καμιά χοντράδα και μετά θα τρέχω και δε θα φτάνω..
φιλί αντιδραστικό από μένα!

argy said...

αχ....αφού σε ενοχλεί κι εσένα η συμπεριφορά σου,τοτε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το παλέψεις μόνη σου,κι ας μην καταφέρεις να το διορθ΄΄ωσεις και πολύ!!!

Xristos said...

πωπω όλοι έτσι είμαστε..Αν δεν ταιριάζαμε δεν θα συμπεθεριάζαμε άλλωστε..:Ρ
Αλλά να αντιδράς έτσι όπως αισθάνεσαι καλύτερα, προσπαθώντας να μη κάνεις τα πράγματα χειρότερα όμως...

Mairouli said...

Εγώ συμφωνώ με την αντίδραση σου, αρκεί να γίνεται με έξυπνο τρόπο...
Δεν θεωρώ πως είσαι χαμένη και πως χάνεις ευκαιρίες με αυτόν τον τρόπο. Πιστεύω ότι πρέπει να μάθεις εσύ τι θέλεις αρχικά. Ο εαυτός σου τι ζητάει? Και απο εκεί και πέρα η δράση ίσως υπερτερήσει της αντίδρασης...

seniorita said...

ag'o,
θα προσπαθήσω να το παλέψω!

xristo,
αχ χαίρομαι που έχω βρει κι άλλους αντιδραστικούς!
θα προσέχω!να προσέχεις κι εσύ μικρέ αντιδραστικέ μου φίλε!

seniorita said...

mairouli,
έλα που δε ξέρω τι ζητάει ο εαυτός μου...μάλλον κάποιες φορές προσπαθεί απλά να γλυτώσει από τη μοναξιά και την πλήξη...

neni said...

Εγώ από όσο σε ξέρω διαβάζοντας μέσα από το blog σου τις σκέψεις σου και τις αντιδράσεις σου αυτό τον καιρό που σε παρακολουθώ έχω διακρίνει χωρίς υπερβολές ότι ίσως είσαι ένα από τα λίγα ευαίσθητα άτομα αυτής της παρέας μου στο χωματόδρομο.Αυτό έχω καταλάβει.Ίσως αυτή η ευαισθησία και η υπερηφάνεια σου βγαίνει σε αντίδραση.Κάτι που δεν είναι κακό σε όσους σε έχουν καταλάβει αλλά δύσκολο για αυτούς που το αγνοούν.Πάντως εσύ ξέρεις καλύτερα τι υπάρχει στη ψυχή σου και λειτουργείς έτσι..
Φιλάκια Πολλά καλή μου..
Γλυκό και ευαίσθητο senioritaki σε φιλώ..

Ιμμαήλ said...

Το θέμα που σε απασχολεί, το συζητήσαμε με την κολλητή μου μεταξύ νοσοσοκομείου και σπιτιού, καθώς και αυτή είναι πολύ αυθόρμητη και αντιδρά-καμιά φορά είναι η αλήθεια πολύ απότομα-σε συμπεριφορές και λόγια που δεν εγκρίνει. Θα σου πω αυτό ακριβώς που είπα και σε αυτή: να αντιδράς, αλλά να το κάνεις με σωστό τρόπο και με διπλωματία, με επιχειρήματα που θα αποστομώνουν. Τώρα που θα ξεκινήσεις την άσκηση θα δεις ότι θα αλλάξεις, θα ψάξεις μέσα σου για δύναμη και θάρρος που κάθε λύκος θα προσπαθήσει να στο πνίξει. Μέσα απο αυτή την διαδικάσία θα μάθεις να χειρίζεσαι όλα τα συναισθήματα του θυμού, της άρνησης και εν τέλει την ίδια την seniorita.
Μην στεναχωριέσαι: έτσι είσαι, ζωντανή και όχι πρόβατο, και όποιος θέλει ας έρθει για αυτό που είσαι.

seniorita said...

nenaki,
ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια γλύκα,χαίρομαι που κάποιοι μπορούν και με καταλαβαίνουν,εμένα και τον χαρακτήρα μου μέσα από αυτό το μπλογκ και χαίρομαι που μου δίνεται η δυνατότητα να συζητώ ό,τι με απασχολεί..
σε φιλώ γλυκό νενάκι!

seniorita said...

ιμμαήλ,
καλή μου συναδέλφισσα θέλω σίγουρα να μάθω να ελέγχω τις αντιδράσεις μου και για να το λες μάλλον θα βοηθηθώ μέσα από τη δουλειά..η διπλωματία σε ό,τι κι αν κάνουμε στη ζωή μας ανοίγει σίγουρα πολλές πόρτες οι οποίες αν αντιδρούσαμε αυθόρμητα θα παρέμεναν κλειστές..

Ελευθερία Αραβανή said...

γεια σας, μου αρέσει πολύ το μωβ χρώμα...πολύ λένε ότι είναι το χρώμα της ψυχής..
έχει γίνει καλό φιλαράκι σου η αντίδραση, ε?και πως να το αποχωριστείς?
φιλιά

seniorita said...

καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα!
το μωβ είναι από τα αγαπημένα μου χρώματα,με ηρεμεί..
εγώ κι η αντίδραση πάμε πακέτο!
φιλάκια

eirini said...

Κοίτα αν είναι να γίνεις "το καλό παιδί" επειδή το θέλουν οι άλλοι, άστο καλύτερα, δεν λέει! Αν πάλι ενοχλεί εσένα πάνω απ'όλα αυτή η αντιδραστικότητά σου, τότε προσπάθησε και είμαι σίγουρη ότι θα το πετύχεις. Κάποτε και εγώ έτσι ήμουν, αργότερα ηρέμησα και συνειδητοποίησα ότι όλες αυτές οι αντιδράσεις μου δεν αφορούσαν τους άλλους, αλλά εμένα. Πρόσεξε όμως γιατί παντού υπάρχουν όρια, και στην γαλήνη και στην αντιδραστικότητα! Μου θύμισες πάρα πολύ τον εαυτό μου πριν λίγα χρόνια, καθώς και όσα σκεφτόμουν τότε! Αυτό που θυμάμαι περισσότερο είναι οι τύψεις που ένιωθα μετά από μια τέτοια αντίδραση..., μην νομίζεις, και τώρα αντιδρώ απλά έχω μάθει να το... χειρίζομαι καλύτερα! Καλό βράδυ!

Theogr ο κηπουρός said...

Με μπέρδεψες. Να αφήσω σχόλιο η θα τα ακούσω, θα περάσεις από το blog μου η από αντίδραση θα πεις όχι. Εγώ έχω μάθει πως και η αντίδραση φανερώνει μια δυναμική. Υπάρχει και κάτι χειρότερο από αυτήν όμως και αυτή είναι η αδράνεια ( και δεν θέλω παράξενους συνειρμούς).

seniorita said...

eirini,
με ενοχλεί συχνά η αντιδραστικότητα μου στις συναναστροφές μου γι'αυτό ψάχνω τρόπους να την καταπολεμήσω..ελπίζω να βρω σιγά σιγά τη χρυσή τομή όπως μου λες ότι έκανες κι εσύ!
την καλησπέρα μου!

seniorita said...

theogr,
χαχα!καλά δεν είμαι και κέρατο βερνικωμένο!!
καλώς μας ήρθες από τα μέρη μου!
η αδράνεια είναι χειρότερη σίγουρα,αν και κάποιες φορές αποδεικνύεται το αντίθετο..