Wednesday, June 25, 2008

World Naked Bike Ride

Το world naked bike ride είναι ένα διεθνές κίνημα που ξεκίνησε από το Βανκούβερ του Καναδά και έχει ως στόχο τη διοργάνωση γυμνών ποδηλατοδρομιών σε όσο περισσότερες χώρες γίνεται κάθε χρόνο με σκοπό την ευαισθητοποίηση της πολιτείας αναφορικά με την περιβαλλοντική μόλυνση από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων,την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς και την δημιουργία πόλεων φιλικότερων προς τη χρήση ποδηλάτου με την κατασκευή των κατάλληλων υποδομών.
Φέτος διοργανώνεται ένα τέτοιο γεγονός και στην Ελλάδα για πρώτη φορά και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη στις 27 Ιουνίου.Είναι όλοι ελεύθεροι να συμμετάσχουν είτε εντελώς γυμνοί,είτε καλύπτοντας τα επίμαχα σημεία με ευφάνταστους τρόπους,είτε κάνοντας body painting στο σώμα τους!
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλή κίνηση επικοινωνιακά καθώς θα κινήσει το ενδιαφέρον πολλών,θα αποτυπωθεί στη μνήμη γιατί είναι κάτι πρωτότυπο και ίσως ευαισθητοποιήσει κάποιους υπεύθυνους ώστε να πλησιάσουμε λίγο το ευρωπαϊκό μοντέλο πόλης όπου το ποδήλατο συγκαταλέγεται σ'ένα από τα βασικά μέσα μεταφοράς!Είχα επισκεφθεί πριν ένα χρόνο το Βερολίνο και μου έκανε εντύπωση ο αριθμός των ατόμων που το χρησιμοποιούσαν στην καθημερινότητα τους και το πόσο φυσιολογικό και δεδομένο το θεωρούσαν να έχουν ποδηλατοδρόμους!
Παρόλα αυτά δεν ξέρω αν θα έπαιρνα μέρος σε κάτι τέτοιο λόγω αισθημάτων ντροπής..Εσείς τι γνώμη έχετε??

16 comments:

Μιμης Ζερβος said...

αντε καλέ που θα βγούμε τσίτσιδοι στους δρόμους..εδω σε παραλίες γυμνιστών και κοκκινίζω πόσο μάλλον στους δρόμους- να μας πάρει και καμια τηλεόραση να με παίρνει η μάνα μου και να μου λέει σε είδα σε είδα??

Δικαιολογήστε μου τις απουσίες κυρία..Εξεταστική γαρ..

neni said...

Να΄μαι και εγώ αν και καταϊδρωμένη δεν ήρθα τελευταία!!Πολύ ζέστη ...
Μπα,δεν νομίζω να έβγαινα γυμνή στους δρόμους με το ποδήλατο μου!! Πρωτότυπο ποστ!!
Φιλάκια!!

γυάλινο δάκρυ said...

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες!!
Αλλά θα αντιπροτείνω κάτι άλλο. Αφού γίνεται στη Θεσσαλονίκη γιατί δεν ντύνονται Ζορό να ταιριάζουν και με το Νομάρχη; :P

Σοφία said...

Μήπως πάρει κι ο νομάρχης μέρος σ' αυτές τις ποδηλατοδρομίες; Για να ξέρει ο κόσμος να μείνει μακριά!
;-)
Καλό ακούγεται σαν ιδέα (όχι τελείως γυμνοί, για να μην παρεξηγηθώ!) αλλά νομίζω ότι είμαστε πολύ πουριτανοί ως λαός, για να συμμετάσχουμε σε κάτι τέτοιο!

Madame Bovary said...

με τέτοια ζέστη? χαλαρά θα το έκανα. χαχα

Mairouli said...

Και γω με τέτοια ζέστη θα το σκεφτόμουν και δεύτερη φορά! Αν και ξέρω κάποιους που χαλαρά θα το καναν. χωρίς ενδοιασμούς!

seniorita said...

μίμη μου,
χαχα!ποιος την ακούει μετά τη μαμά!
εντάξει επειδή είσαι καλό παιδάκι σε δικαιολογώ!
neni,
άσε τι ζέστη είναι αυτή..ούτε με τέτοια ζέστη το τολμούσες ε?κι άλλη ντροπαλή!σ'ευχαριστώ!
γυάλινο δάκρυ,
μην το γελάς!λες να πάρει κι αυτός μέρος??χαχα!

seniorita said...

σοφία,
ναι η αλήθεια είναι πως ένα συντηρητισμό τον έχουμε ακόμα κι ας το παίζουμε προοδευτικοί!θα φανεί από τη συμμετοχή που θα έχει το γεγονός αν έχουμε αφήσει πίσω τα κόμπλεξ μας!
madame bovary,
τολμηρή σας βρίσκω,μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεστε!
mairouli,
δε νομίζω να το έκανες εσύ μικρή!ποιους εννοείς??μήπως μια νεαρή κορασίδα που είχαμε δει πριν ένα χρόνο να βολτάρει στην παραλία της Θεσσαλονίκης τσίτσιδη??

neni said...

Μην με ευχαριστείς...μπα πολύ χλωμό να το τολμήσω!
Σε φιλώ.

xaos said...

Με τίποτα δεν θα τό κανα.Και δε νομίζω οτι αυτό είναι το θέμα.Μπορούσαν να το κάνουν και ντυμένοι ας πούμε όλοι στα πράσινα.

Sophia Kollia said...

Τι μου φταίει ο κόσμος να με δεί?
Δεν είναι ηθικό το θέμα, είναι αισθητικό!
καληνύχτα

seniorita said...

χελώνα,
τι να πω..θα μπορούσαν να φοράνε τουλάχιστον μαγιό..δε ξέρω έτσι είναι το concept απ'το εξωτερικό!
sofia,
χαχα!μάλλον υπερβάλλεις!είμαι περίεργη να δω τι μοντέλα θα συμμετάσχουν!

Ιμμαήλ said...

αν κατεβαιναμε στους δρομους γυμνοι, τα νοσοκομεια δεν θα προλαβαιναν τα απανωτα εγκεφαλικα. δεν ειναι η ελλαδα για τετοια πειραματα!! οσο για τις μελισσες, ειναι θεμα αρχης: ποτε δεν θα αποκαλυπταμε το ποσες διπλιτσες κρυβονται κατω απο τα ρουχα. θα χαναμε το μυστηριο μας!
καλο σαββατοκυριακο!!!!!!!

seniorita said...

ιμμαήλ,
λες ε?πάντως άκουσα ότι θα παρίσταται και η αστυνομία να κάνει συλλήψεις σε περίπτωση προσβολής της δημοσίας αιδούς..να τους πούμε να βρίσκονται εκεί και μερικά ασθενοφόρα..χαχα!
καλό σ/κ μελισσούλα!

the monkeys said...

Τελικά η ποδηλατοδρομία έγινε και το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Η εισαγγελία απείλησε με συλλήψεις αν εμφανίζονταν γυμνοί, οι συμμετέχοντες φοβούμενοι εμφανίστηκαν με μαγιώ, ο μοναδικός που τόλμησε ήταν ένας Βρετανός (τί περίεργο) ο οποίος συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος μόνο όταν φόρεσε παντελόνι. Το πιο σημαντικό είναι οτι η πλειοψηφία των Θεσσαλονικιών αποδοκίμασαν το όλο γεγονός. Τα συμπεράσματα σχετικά με το αν είμαστε έτοιμοι σαν χώρα για τέτοια γεγονότα ή όχι, δικά σας..

seniorita said...

monkey
ναι τα έμαθα τα γεγονότα..αλλά νομίζω δεν γνώρισε μεγάλη αποδοκιμασία η προσπάθεια και γενικά όσοι έτυχε να βρίσκονται εκεί και να παρακολουθήσουν το διασκέδασαν..