Monday, June 30, 2008

Μύκονος και επανάσταση πάνε πακέτο..

Είδα αυτό το σύνθημα γραμμένο σ'ένα τοιχάκι στην περιοχή μου και μου έκανε εντύπωση..τι θέλει να πει ο ποιητής??Σίγουρα έχει μια δόση ειρωνίας..ή μήπως όχι?Μήπως έχει να κάνει με τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων ή η σκέψη μου ξεφεύγει κατά πολύ απ'το νόημα?Δεν ξέρω ειλικρινά αλλά πρόσφατα άκουσα ένα νέο άσμα όπου ο αοιδός τραγουδάει ''Η επανάσταση απ'τη Μύκονο θ'αρχίσει γι'αυτό..''!!Λέτε να έχει κάποια σχέση με το σύνθημα??

11 comments:

the monkeys said...

Το σύνθημα αυτό εμφανίζεται και στα Εξάρχεια. Είναι σύνθημα αναρχικών, που δηλώνει ότι τα πάντα είναι οικονομικές διαμάχες και πολιτικές αντιπαραθέσεις. Αυτό που πιστεύω είναι ότι με αυτό τον τρόπο θέλουν να γελιοποιήσουν την ηλίθια νεόπλουτη εικόνα της Μυκόνου (sorry αν έχεις καμία προτίμηση στο νησί) και των επισκεπτών της, όπου αντι να ασχοληθούν με πιο σοβαρά πράγματα, υποστηρίζουν την καπιταλιστική πολιτική της χώρας μας και...ασχολούνται με τον Πέτρο τον πελεκάνο και τον Γαλάτη μαζί!!!

seniorita said...

α μάλιστα..μου φάνηκε κι εμένα αναρχικό αλλά το βρήκα αρκετά χιουμοριστικό..κοίτα η Μύκονος είναι πολύ όμορφο νησί αλλά την έχουν κάνει πολύ κοσμοπολίτικη γι'αυτό δεν τη συμπαθούν πολλοί..
πόσο μ'αρέσουν τα Εξάρχεια!(άσχετο)

Stiliano said...

Ναι πράγματι το σύνθημα εμφανίζεται στα Εξάρχεια.
Στη Μύκονο πρέπει να γράφτηκε από Αναρχικούς Εξαρχειώτες παραθεριστές, ή από τον ίδιο τον Γαλάτη, προκειμένου να τον πηδήξουν οι προαναφερθέντες Αναρχικοί Εξαρχειώτες παραθεριστές. (από τον πελεκάνο, το αποκλείω. Δεν είχε κίνητρα)

Γιώργος said...

θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες

seniorita said...

stiliano,
χαχα!μα πού τα σκέφτεσαι??ναι,σίγουρα οι αναρχικοί παραθερίζουν στη Μύκονο..στην ίδια παραλία με το Ψινάκη και την Αλεξανδράτου..και ο Γαλάτης τους κερνάει μοχίτος για να του κάτσουν!!
γιώργο,
ξεκαθάρισες την άποψη σου.. :p

γυάλινο δάκρυ said...

Seniorita μου έχεις πρόσκληση.
Ειρωνικό μου φαίνεται το σύνθημα..

Jason said...

Μα ο ίδιος ο Γαλάτης το έχει πει το σύνθημα αυτό στην TV.
Τώρα δεν ξέρω αν αυτός το είπε και μετά έμεινε ή αν είναι αγνώστου πατρός και ο Γαλάτης απλώς το γνωστοποίησε στο ευρύ κοινό, αλλά δεν έχει και πολλή σημασία.
Το δεδομένο είναι πως είναι σύνθημα χιουμοριστικό...

neni said...

Εμένα προσωπικά γλυκιά μου δεν μου κάνει αίσθηση.Δεν θα του έδινα σημασία για να σκεφτώ τι εννοεί οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω!
Καλό μήνα!
Καλό ξημέρωμα.
Σε φιλώ.

moutro said...

πάντως αν φεύγανε οι γιακάδες από τη Μύκονο θα ήτανε ΤΟ μέρος για διακοπές. Οι παραλίες που έχει στα ανατολικά δεν παίζονται. Επίσης ούτε ο αέρας που έχει παίζεται. Και μην ξεχνάς το Γαλάτη με τον πελεκάνο.Αλλά και τα Εξάρχεια γυαλατζί γίνανε...

seniorita said...

γυάλινο δάκρυ,
ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση μόλις καταλάβω περί τίνος πρόκειται θα πάρω μέρος!
ειρωνικό σίγουρα είναι!φιλιά!
jason,
ο Γαλάτης είναι η μασκότ της Μυκόνου δεν το συζητώ!Μορφή,έχω και φωτογραφία μαζί του..

seniorita said...

neni,
δεν πειράζει καλή μου,δεν είναι και κάτι σημαντικό..καλό μήνα επίσης!φιλάκια!
moutro,
ναι η Μύκονος τα σπάει σαν μέρος πέρα απ'την πλάκα..Το Γαλάτη απορώ πως δεν τον κάναν δήμαρχο ακόμα!
μμμ..τα Εξάρχεια εξακολουθούν να μου αρέσουν,όποτε πάω Αθήνα εκεί μένω..