Tuesday, June 10, 2008

γειτονιά ...κάντε υπομονή...λαλαλαλα

Κυριακή 8 η ώρα το πρωί.
Αντί να με ξυπνήσει το γλυκό τιτίβισμα των πουλιών,με ξύπνησε ένα κομπρεσέρ και μου τρύπησε τα αφτιά.Το ίδιο είχε γίνει και το Σάββατο.
Οι γείτονες του 4ου ορόφου(εγώ μένω στον 2ο) είχαν τη φαεινή ιδέα ύστερα από 20 χρόνια διαμονής στο διαμέρισμα αυτό να κάνουν κάποιες αλλαγές για να...διευκολύνονται στην είσοδο τους στο μπάνιο.Αποφάσισαν να γκρεμίσουν το πατάρι πάνω απ'το μπάνιο έτσι ώστε αυτό να γίνει ψηλοτάβανο διότι όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν,δεν χωρούσαν και αναγκάζονταν να σκύβουν..μα καλά μετά από 20 χρόνια το κατάλαβαν?Ωραία αντανακλαστικά..
Όχι δεν είναι μπασκετμπολίστες,είναι άνθρωποι με νορμάλ ύψος,για να μην πω ότι ο κύριος της κυρίας συναγωνίζεται στο ύψος τον κύριο Κούγια..Αλλά τι να πεις,η μεγαλομανία είναι μεγαλομανία.
Γιατί όμως έπρεπε να το υποστούμε και οι υπόλοιποι?Και άντε πες πρέπει να το δεχτώ γιατί δε μένω μόνη μου,έχω κι άλλους πάνω-κάτω,αλλά 8 η ώρα την Κυριακή??
Όταν επιχειρήσαμε να τους πούμε κάτι,η απάντηση ήρθε αποστομωτική..''Ζηλεύετε,γι'αυτό τα λέτε!'' Ναι,ζηλεύουμε το μπόι σας,μην πω καμιά κουβέντα...
Μήπως θα έπρεπε να γίνεται και μια έρευνα γειτόνων πριν αποφασίσει κάποιος να αγοράσει σπίτι?Τι να πω..αυτά είναι τυχερά μάλλον..

17 comments:

pinos said...

κιταξε και τιν κιργικι εχουνε το δικεομα να δουλευουνε.
κανονικα δεν μπορις να τους το απαγορευσεις.
μπορις μονο να καλεσεις τιν αστινομια μονο οταν η ορα στο κατασταστικο τις πολικατικιας δινολι οτι της ορες που εχετε δειλοσει σαν ενικες οτι εινα κινι ησειχια αυτι εξακολουθουν να ενοχλουν.
η μποριτε να μαζευτιτε ολι η ενικι και να μαζεπσετε ηπογραφες οστε τιν κιργιακι να ειναι κινι εισειχια για ολους στιν πολικατικα και δεν επιτρεπετε καμι ιδους εργασια.
διαφορετικα ανεβα πανο πλκοσετους στις παναγιες.
ο ελληνας μονο οταν κουσει τις παναγιες του κταλαβενι.
και ηικα κατι τρομπες σαν αυτους που εχεις για γητονες

moutro said...

Κυριακή πρωί δεν έχει κανένας δικαίωμα να δουλέψει. κι όταν το λες με καλό τρόπο και δεν καταλαβαίνει ανεβαίνεις επάνω με την πριονισμένη καραμπίνα στο χέρι και λες " είμαι η ζηλιάρα του 2ου, ήρθα να τα κανονίσουμε" να σου πω μετά αν θα μπει μπαλαντέζα στην πρίζα. Ουστ γεμίσαμε γίδια, νεοπλουτήδηδες.gr

Ιμμαήλ said...

Ασε απο τρελούς γείτονες έχω χορτάσει. Δες σε ένα απο τα ποστ μου της προηγούμενης εβδομάδας για να δεις τι κάναν στην δική μου πολυκατοικία. όσο για την λύση της καραμπίνας που προτείνουν οι άλλοι δύο συμπλογκίτες, συμφωνώ.Εναλλακτική λύση:μόλις τελειώσουν το μπάνιο, να αρχίσετε να τους τηλεφωνείτε τα άγρια μεσάνυχτα για να γίνουν τα νεύρα τους σμπαράλια, χώρια ότι εκφράσεις του τύπου: ''σιγά το λουτρό της Κλεοπάτρας '' θα τους αποτελειώσουν.
Εν ανάγκη, βάλτε και μια βόμβα.
Φιλάκια πολλά!

seniorita said...

Καλημέρα σε όλους!
Σας ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράσταση!
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν είναι ωραίο να είσαι μαλωμένος με τους γείτονες και να κάνεις τον αδιάφορο όταν τους συναντάς αλλά δεν γίνεται και να τους χαιρετάς καλοσυνάτα ενώ από μέσα σου κατεβάζεις καντήλια...οπότε μάλλον κάνεις αυθόρμητα ό,τι σου βγει..που μπορεί να είναι μέχρι και χτύπημα κάτω απ'τη μέση..χαχα!

Μιμης Ζερβος said...

σκέψου το όλο πακέτο συν κάυσωνα..

seniorita said...

και να προσθέσω μίμη μου και την εξεταστική..φαντάσου συγκέντρωση..

Internaut said...

Funny our life is...

Από την προηγούμενη Δευτέρα έως σήμερα Τετάρτη έχω το ίδιο πρόβλημα:

Οι αποκάτω ανακαινίζουν, όχι το πατάρι, αλλά ολόκληρο το σπίτι.

Ξεκινούν να βαράνε στις 9 το πρωί, με ξυπνάνε με κεφάλι καζάνι και σταματούν στις 11. Περνάει λίγη ώρα και ξαναπιάνουν στις 2 το μεσημέρι.

Πώς να διαβάσεις; Ήταν που ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο γάιδαρος..

Ιμμαήλ said...

Καλή επιτυχία στην εξεταστική σου!!
Αν κατάλαβα καλά απο το προφίλ σου, είσαι νομική? Πέρασα και εγώ απο εκεί και νομίζω ότι γενικά είναι δύσκολο να διαβάσεις τα ηλίθια αυτά βιβλία,με ή χωρίς θόρυβο, για να μην μιλήσω για τους καθηγητές μας, που ήταν αίσχος.
Ελπίζω και εγώ να είναι μεμονομένα αυτά τα περιστατικά, αλλιώς σαν κοινωνία θα πέσουμε πολύ χαμήλα.

seniorita said...

internaut,
μάλλον πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά τις ωτοασπίδες..ή να δοκιμάσουμε λίγο βαμβακάκι αν και δεν ξέρω αν έχει αποτέλεσμα..
ιμμαήλ,
ναι νομική είμαι!δύσκολα τα βιβλία και πολλές σελίδες βρε παιδί μου..όλο διαβάζω διαβάζω και πάλι στη μέση είμαι..ευχαριστώ πολύ,ελπίζω να πάει καλά.
υγ:ευτυχώς υπάρχουν και μερικές ευχάριστες εξαιρέσεις στους καθηγητές αλλιώς δεν την παλεύαμε..

Γιώργος said...

και το θερμοσιφωνο που ηταν στο παταρι που θα το βαλουν?:P

ντακς εχει το δικαιωμα νομιζω να δουλεψουν Κυριακατικα...απλα αν καποιος σου κανει παρατηρηση δεν λες μαλακιες του στυλ ζηλευεις και τετοια χαζα.εκει φωναζεις την αστυνομια.τωρα αν θα βρεις το δικιο σου δεν γνωριζω....η προσπαθεια μετραει λενε παντως...
το Κορυφαιο περιστατικο που εκανε η μανα μου ηταν οταν αρχισαν να δουλευουν κατι ανθρωποι του Δημου μας 8 το πρωι ακριβως μπροστα απο το σπιτι.θυμηθηκαν πως υπηρχαν κατι σπασμενα πλακακια(εδω και 2 χρονια βεβαια) και ηρθαν να τα γκρεμισουν και να περασουν καινουργια...και ολα αυτα μια μερα πριν το πρωτο μαθημα των πανελληνιων....εγραφε ο αδερφος μου και η μανα μου τηλεφωνησε στην ιδια την Δημαρχο....
μετα απο 10 λεπτα περιττω να σου πω πως ειχαν εκσαφανιστει:P
(σε κατι τετοια δεν παιζεται η μανα!)

seniorita said...

γιώργο,
θα βάλουν μπόιλερ οπότε δε θα έχουν θερμοσίφωνα..
μου φαίνεται θα φωνάξω τη μαμά σου να καθαρίσει εδώ πέρα γιατί δε μας βλέπω καλά.. :p

Jason said...

Κάντε υπομονή, μια λεμονιά ανθίζει στη γειτονιά;

Εγώ πρόπερσι είχα επί μισό χρόνο κομπρεσέρ κάθε πρωί από τις 7.30 και μετά, ακόμα και Κυριακές. Τι διάολο κάνανε με το κομπρεσέρ μισό χρόνο, ούτε καταναγκαστικά έργα σε νταμάρι να ήτανε.
Μέσα στο μισό χρόνο βέβαια ήταν και η χειμερινή εξεταστική μου. Να προσπαθείς να διαβάσεις το βράδυ και να πηγαίνεις για ύπνο το πρωί και να ξεκινάει το κομπρεσέρ.
Τι να πω, τι να πωωω...

Xristos said...

ωτοασπίδες... το έχω ζήσει, αλλά το ξαναζω και φέτος!!!

seniorita said...

jason,
μόνο υπομονή μπορούμε να κάνουμε..ή..να μετακομίσουμε!
καλά εσύ πρέπει να είχες συνηθίσει στον ήχο και όταν θα σταμάτησε μετά τους 6 μήνες θα αναρωτιόσουν ''πολλή ησυχία έχει βρε παιδιά..''!
xristo,
φεύγω πάω να αγοράσω!

moutro said...

νοκ νοκ, προσκλησούλα για παιχνίδι :)

γυάλινο δάκρυ said...

Αυτή την κατάσταση τη ζω σχεδόν ΚΑΘΕ μέρα!!! Είτε από γείτονες, είτε από έργα στο δρόμο! Και χωρίς υπερβολή, το δρόμο μου το σκάβουν τουλάχιστον 3 φορές το χρόνο για διάφορους λόγους, οπότε καταλαβαίνεις.. Και να πούμε και τίποτα δε γίνεται, γιατί θα πουν ότι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τη δουλειά τους... Άσε πια που έχω αρχίσει να νιώθω τη φασαρία αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου!! Σε λίγο θα "τρελαίνομαι" αν τύχει κι έχει ησυχία!

seniorita said...

γυάλινο δάκρυ,
πραγματικά ακόμα κι αυτό συνηθίζεται και θα ανησυχείς αν είναι όλα ήρεμα..τι γίνεται πού πήγαν όλοι?Τώρα πώς θα κοιμηθώ χωρίς λίγο κομπρεσέρ να με νανουρίσει??χαχα,πού έχουμε φτάσει..