Wednesday, June 4, 2008

ποιος είναι ο γονιός?

Τώρα με την εξεταστική κάποια σαββατόβραδα κάθομαι στο σπίτι.Ένα τέτοιο βράδυ λοιπόν,συνέβη κάτι παράδοξο που μ'έκανε να γελάσω μέσα μου και να σκεφτώ πώς μερικές φορές γίνεται αντιστροφή των ρόλων μέσα στην οικογένεια.
Οι γονείς μου είχαν βγει κατά τις 7 το απόγευμα με σκοπό να επισκεφθούν τη διεθνή έκθεση βιβλίου.
Οι ώρες περνούσαν,είχε πάει 11,12,1...Τελικά κατά τις 2 μ'έπιασε μια ανησυχία για το τι μπορεί να είχαν απογίνει,δε φαίνονταν πουθενά..
Οπότε σήκωσα το τηλέφωνο και σχημάτισα τον αριθμό του κινητού του πατέρα μου.Χτυπάει.Καλό σημάδι.Απάντηση όμως δεν πήρα.Ύστερα από λίγη ώρα χτύπησε το σταθερό.Έτρεξα ανήσυχη να το σηκώσω.Ήταν ο πατέρας μου που με ρωτούσε αν όλα ήταν εντάξει..Τώρα τι του λες??
Τελικά είχαν συνεχίσει για ποτό με μια φίλη τους."Συγγνώμη,έπρεπε να ενημερώσουμε" τελείωσε τη φράση του..
Την επόμενη μέρα με πειράζανε που ανησύχησα αλλά τι να έκανα..μου βγήκε..
Επομένως το συμπέρασμα είναι ότι οι ρόλοι αντιστρέφονται καμιά φορά.Έγινα κι εγώ κηδεμόνας για μια στιγμή!

14 comments:

moutro said...

Λοιπόν ένα βράδυ έπαθα ακριβώς το ίδιο. Και έκανα και φασαρία, εγώ που ανησυχώ και άλλες τέτοιες χαζομάρες, αλλά πραγματικά είχα τρελαθεί από την αγωνία. Τελικά νομίζω ότι όπως μαθαίνουμε, έτσι γινόμαστε.

seniorita said...

ναι σίγουρα,αν και εμένα με παίρνουν συνήθως όταν κλείνω 12ωρο εκτός σπιτιού χωρίς να έχω ενημερώσει..αλλά πηγαίνει και ηλικιακά το πράγμα,είναι μερικά πράγματα που δεν τα περιμένεις από ορισμένες ηλικίες και σε ξαφνιάζουν..

Stiliano said...

Καλησπέρα
και εγω γονιός είμαι, και πολλές φορές δεν ξέρω αν μαθαίνω εγώ κάτι στο παιδί μου, ή αυτό σε μένα.
Μη ξεχνάς, όλοι αυτοδίδακτοι είμαστε!
Φιλιά!!

mmexer said...

λολ. Νομίζω ότι όλοι το έχουμε ζήσει αυτό. Και εννοείται μας την έχουν πει μετά που ανησυχούν. χαχαχαχαχα ωραία και τα άλλα σου κείμενα.
έχασα επαφή με την μπλογκόσφαιρα για κάποιο διάστημα αλλά επέστρεψα και δηλώνω παρών :)

moutro said...

Μωρέ τι ηλικιακά, τα ίδια που μου κάνανε στα 18 τα ίδια μου κάνουνε τόσα χρόνια μετά. Οι γονείς δεν αλλάζουν ποτέ. Και μπάρμπας να είσαι με άσπρα μαλλιά είσαι το παιδί τους, δηλαδή το πρήξιμο πρήξιμο :P

Sophie's eyes said...

όταν το έπαθα αυτό ήμουν 3ήμερη με το σχολείο. έβλεπα τα κινητά των άλλων παιδιώ να χτυπούν ασταμάτητα κι το δικό μου τίποτα και ανησύχησα τόσο πολύ που σταμάτησα να βρίζω τη μάνα μου όταν με παίρνει 100 τηλέφωνα. καλημέρα!

seniorita said...

stiliano
ναι σίγουρα,γηράσκω αεί διδασκόμενος που λέγαν και οι αρχαίοι..κάτι ξέρανε!
mmexer
καλώς σε βρήκαμε!να'σαι καλά ευχαριστώ πολύ!κι εσύ μ'αρέσεις!
moutro
ναι μας αντιμετωπίζουν πάντα σαν μικρά παιδάκια και είναι υπερπροστατευτικοί.
sophie's eyes
καλημέρα,όταν λείψει κάτι τότε καταλαβαίνουμε την αξία του..

dumbdog said...

...από μια ηλικία και μετά οι γονείς γίνονται σα μικρά παιδιά και ο ρόλος του κηδεμόνα μεταβιβάζεται κυριολεκτικά στα παιδιά...δυστυχώς!!!

seniorita said...

dumbdog
αυτό συμβαίνει στα βαθιά γεράματα θέλω να πιστεύω..ευτυχώς εμένα χτύπα ξύλο αργούν ακόμα..ή μήπως όχι? :p

Μιμης Ζερβος said...

Εγω αυτό το κάνω στις εξεταστικές που κάθομαι και καλά να διαβάσω, αλλά μετα απο 5 λεπτά ψάχνω τους πάντες, αγχώνομαι για πράγματα που φυσιολογικά αγνοώ και τέλος πάντων θυμάμαι να ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο εκτός απο ...

seniorita said...

μίμη
χαχα!ελπίζω τελικά να τα πηγαίνεις καλά στις εξεταστικές..

γυάλινο δάκρυ said...

αυτό μου το κάνουν συνέχεια! όποτε τους παίρνω τηλ. δεν το σηκώνουν ποτέ, για ώρες ολόκληρες, μέχρι που έχω αναστατώσει συγγενείς κλπ ότι κάτι τους συνέβη, ώσπου με παίρνουν αυτοί τελικά σαν να μη συμβαίνει τίποτα! αλλά όταν το κάνω εγώ τα ακούω κανονικότατα!

seniorita said...

γυάλινο δάκρυ,
τι να πεις..όλοι κατά βάθος παραμένουμε μικρά παιδιά!

... said...

Εννοείται ότι δεν είσαι η μόνη που το κάνει αυτό. Οι δικοί μου μένουν 600 χιλιόμετρα μακριά και εάν ξέρω ότι πήγαν πχ στο εξοχικό και δεν τους βρίσκω ανησυχώ.

Είναι που θέλουμε να είμαστε παιδιά...

Και παιδιά, είμαστε μόνο όταν έχουμε γονείς...ότανπάψουν να υπάρχουν καταργείται και ο ρόλος του παιδιού με ό,τι αυτό σημαίνει,,,ευθύνες κλπ κλπ