Friday, April 4, 2008

Λέτε να φτάσουμε σ'αυτό το σημείο??

Πρόκειται για μια γιαπωνέζικη ταινία τρόμου που έσπασε ταμεία στην Ιαπωνία.Πέρα από τις αναρίθμητες σκηνές βίας που την χαρακτηρίζουν θίγει ευθέως κι ένα πολιτικό ζήτημα,την ανεργία και τις μεθόδους αντιμετώπισής της.Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ψήφισε νόμο σύμφωνα με τον οποίο κάθε χρόνο επιλέγεται μια τάξη παιδιών του λυκείου η οποία μεταφέρεται σ'ένα απομακρυσμένο νησί με σκοπό τη συμμετοχή σ'ένα βάναυσο παιχνίδι όπου νικητής θα είναι όποιος καταφέρει και μείνει ζωντανός αφού εξοντώσει τους υπόλοιπους.
Ελπίζω να μην εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα και στην Ελλάδα τώρα με το ασφαλιστικό και δούμε υποψήφιους συνταξιούχους να αλληλοσπαράζονται... :p

1 comment:

Anonymous said...

"Battle Royale" λέγεται η συγκεκριμένη ταινία και είναι σίγουρα μία από τις πιο σκληρές που έχω δει! Ελπίζω να μην αποδειχτεί μετά από χρόνια προφητική, αν και το βαθύτερο νόημα της δεν αναφέρεται στο μέλλον, αλλά στο παρόν. Η αλληγορική εφαρμογή του σεναρίου στην καθημερινή μας ζωή είναι, δυστυχώς, κάτι παραπάνω από μια παγιωμένη κατάσταση: ο σύγχρονος άνθρωπος που θυσιάζει στο βωμό του συμφέροντος του, οποιαδήποτε αξία και ανθρώπινη σχέση.

Το "μακρινό νησί" της ταινίας, μήπως είναι τελικά, ο μικρόκοσμος του καθενός μας?